Siirry sisältöön
Nautaa ja sahramirisottoa

Nautaa ja sahramirisottoa

Petite tender n. 380 g 1-2 kpl

4

40min työaika | 1t 10min kokonaisaika

Keskitaso

Sahramirisotto toimii täydellisesti murean Petite tenderin lisukkeena. Liha saa syvää makua grillistä. Tämä maistuva annos halutaan takuulla kantaa ruokapöytään kerta toisensa jälkeen. Ota kokeiluun meillä Snellmanilla hyväksi havaittu resepti!

Ainekset

Nautaa ja sahramirisottoa
Sahramirisotto
  • 2 dl valkoviiniä
  • 5 dl kanalientä
  • 1 kpl sipulia
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 200 g risottoriisiä
  • 1 kpl pussia (á 0,5 g) sahramia
  • 50 g parmesaaniraastetta
  • 0.5 dl silputtua ruohosipulia

Ohje

Hiero liha suolalla ja pippurilla ja anna seistä huoneen lämmössä 30 minuuttia. Lämmitä uuni 120 °C

Ruskista fileen pinta valkosipuli-timjamivoissa. Siirrä paistinpannu hellaita uuniin (jos paistinpannu ei kestä uunia voit laittaa lihan uunivuokaan) ja paista uunissa kunnes lihan sisälämpötila on 54 °C.

Ota liha uunista ja peitä foliolla. Anna lihan levätä 10 minuuttia ennen leikkaamista

Kiehauta valkoviini ja kanaliemi. Paista öljytyssä paistinpannussa pilkottu sipuli. Lisää riisi ja sahrami oman maun mukaan ja anna paistua hetki

Lisää 3-4 erässä lämmin liemi risottopannun niin että, neste ehtii imeytyä riisiin, ennenkuin seuraava era kaadetaan päälle. Risotto on valmis kun riisi on vähän al dente, valmistusaika on noin 20 minuuttia

Lisää parmesaani, tarkista maku ja mausta suolalla ja pippurilla. Valmiilla risotolla on kermainen ja puolinestemäinen koostumus.

Tarjoile viipaloidun petite tenderin ja parmesaanin kanssa.

Vinkki!

Voit myös käyttää 1/2 tl kurkumaa sahramin sijaan.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 310 g
Energia 642 kJ / 153 kcal 1991 kJ / 475 kcal
Rasva 6.8 g 21 g
- josta tyydyttynyttä 2.8 g 8.6 g
Hiilihydraatit 13.3 g 41.3 g
- josta sokereita 0.6 g 1.9 g
Proteiini 10 g 30 g
Ravintokuitu 0.6 g 1.9 g
Suola 1.1 g 3.4 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle