Nautaa ja sahramirisottoa

Petite tender ja sahramirisotto

Sahramirisotto toimii täydellisesti murean Petite tenderin lisukkeena. Liha saa syvää makua grillistä. Tämä maistuva annos halutaan takuulla kantaa ruokapöytään kerta toisensa jälkeen. Ota kokeiluun meillä Snellmanilla hyväksi havaittu resepti!

4

Ainekset

  • 1 pkt Naudan petite tender
  • 0.75 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 2 valkosipulinkynttä
  • muutama oksa timjamia
  • 30 g voita ruskistusta varten
Sahramirisotto
  • 2 dl valkoviini, alkoholiton kelpaa hyvin
  • 5 dl kanalientä
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oliviöljyä
  • 200 g risottoriisiä
  • 1 pkt (0,5 g) sahramia (tai 1/2 tl kurkumaa)
  • 50 g parmesaaniraastetta
  • 0.5 nippu pilkottua ruohosipulia koristeluun

Nautaa ja sahramirisottoa — Ohje

  1. Hiero liha suolalla ja pippurilla ja anna seistä huoneen lämmössä 30 minuuttia. Lämmitä uuni 120 °C
  2. Ruskista fileen pinta valkosipuli-timjamivoissa. Siirrä paistinpannu hellaita uuniin (jos paistinpannu ei kestä uunia voit laittaa lihan uunivuokaan) ja paista uunissa kunnes lihan sisälämpötila on 54 °C.
  3. Ota liha uunista ja peitä foliolla. Anna lihan levätä 10 minuuttia ennen leikkaamista
  4. Kiehauta valkoviini ja kanaliemi. Paista öljytyssä paistinpannussa pilkottu sipuli. Lisää riisi ja sahrami oman maun mukaan ja anna paistua hetki
  5. Lisää 3-4 erässä lämmin liemi risoottopannun niin että, neste ehtii imeytyä riisiin, ennenkuin seuraava era kaadetaan päälle. Risotto on valmis kun riisi on vähän al dente, valmistusaika on noin 20 minuuttia
  6. Lisääparmesaani, tarkista maku ja mausta suolalla ja pippurilla. Valmiilla risotolla on kermainen ja puolinestemäinen koostumus.
  7. Tarjoile viipaloidun petite tenderin ja parmesaanin kanssa.

Vinkki!

Petit tender -valmistusvideo:

Löydät videon myös Youtubesta.

Keitto- pata- ja kastikeliha

“Nämä meidän keitto- pata- ja kastikelihat vaatiikin sitten reilusti pidemmän kypsennysajan, mutta kyllä se lopputulos on odottamisen väärti. Ja kaikki nämäkin me tehdään tietenkin tuoreesta suomalaisesta ja vieläpä gm-vapaasta lihasta.”

Tore, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit