Porsaan sisäfile, bearnaisekastike ja madeirakastike
Possun sisäfilee Black & White sopii hyvin vaikkapa pariisinperunoiden ja raikkaan salaatin kera. Tämän murean ja lihaisan annoksen haluaa tuoda ruokapöytään kerta toisensa jälkeen. Ota kokeiluun meillä Snellmanilla hyväksi havaittu resepti!
Ainekset
- Bearnaisekastike
-
- 150 g voita
- 1 keltainen sipuli
- ripaus valkopippuria
- 2 rkl valkoviinietikkaa
- 4 rkl vettä
- 2 kananmunan keltuaista
- 2 rkl tuoretta raakunaa (tai 2 tl kuivattua)
- 2 rkl tuoretta persiljaa
- Madeirakastike
-
- 4 salottisipulia
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 porkkana
- 4 rkl voita
- 2 rkl ruokosokeria (tai tavallista)
- 1 dl balsamiviinietikkaa (balsamico)
- 2 dl madeiraa
- 2 rkl vasikan fondia
- 2 dl vettä
- suolaa ja pippuria
- 1,5 rkl tumma maizenaa
Porsaan sisäfile, bearnaisekastike ja madeirakastike — Ohje
- Possun noisetit
-
- Ota porsaan sisäfilee ajoissa lämpiämään ja leikkaa liha noin 4 cm kokoisiksi paloiksi.
- Ruskista possun noisettipihvejä noin 2–3 minuuttia per puoli ja nosta uunivuokaan odottamaan, kunnes olet ruskistanut kaikki pihvit.
- Laita vuoka uuniin 175 asteeseen noin 15 minuutiksi.
- Valmista kastikkeet ja tarjoile possun sisäfilee Black & White vaikkapa pariisinperunoiden ja raikkaan salaatin kera.
- Bearnaisekastikeohje
-
- Hienonna sipuli.
- Laita kattilaan viinietikka, 2 rkl vettä, sipuli ja valkopippuri, anna kiehahtaa.
- Kun neste on haihtunut niin lisää vielä 2 rkl vettä, anna jälleen nesteen haihtua.
- Aseta kattila vesihauteeseen ja lisää keltuaiset yksitellen ja vatkaa sähkövatkaimella.
- Lisää lopuksi vähitellen sulatettu voi, vatkaa koko ajan.
- Lisää tuoreet yrtit ja tarjoile.
- Madeirakastikeohje
-
- Kuori ja pilko sipuli, valkosipuli ja porkkana.
- Ruskista hetki kattilassa voissa.
- Lisää sokeri ja anna karamellisoitua (sokeri muuttuu vaaleanruskeaksi).
- Lisää balsamico ja madeira. Anna kiehua hetken.
- Lisää fondi ja vesi, anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä 20 min.
- Mausta suolalla ja pippurilla.
- Siivilöi kastike ja suurusta maizenalla.
“Nämä meidän fileet ja paistit on suomalaista lihaa parhaimmillaan. Gm-vapaa liha tulee suoraan perhetiloilta tänne Pietarsaareen, missä se leikataan käsin. Ja vaihtoehtojakin löytyy moneen makuun.”
Robert, tuotekehittäjä