Porsaan sisäfile, bearnaisekastike ja madeirakastike

Porsaan sisäfile, bearnaisekastike ja madeirakastike

Possun sisäfilee Black & White sopii hyvin vaikkapa pariisinperunoiden ja raikkaan salaatin kera. Tämän murean ja lihaisan annoksen haluaa tuoda ruokapöytään kerta toisensa jälkeen. Ota kokeiluun meillä Snellmanilla hyväksi havaittu resepti!

Ainekset

Bearnaisekastike
  • 150 g voita
  • 1 keltainen sipuli
  • ripaus valkopippuria
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 4 rkl vettä
  • 2 kananmunan keltuaista
  • 2 rkl tuoretta raakunaa (tai 2 tl kuivattua)
  • 2 rkl tuoretta persiljaa
Madeirakastike
  • 4 salottisipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 porkkana
  • 4 rkl voita
  • 2 rkl ruokosokeria (tai tavallista)
  • 1 dl balsamiviinietikkaa (balsamico)
  • 2 dl madeiraa
  • 2 rkl vasikan fondia
  • 2 dl vettä
  • suolaa ja pippuria
  • 1,5 rkl tumma maizenaa

Tee näin

Possun noisetit
  1. Ota porsaan sisäfilee ajoissa lämpiämään ja leikkaa liha noin 4 cm kokoisiksi paloiksi.
  2. Ruskista possun noisettipihvejä noin 2–3 minuuttia per puoli ja nosta uunivuokaan odottamaan, kunnes olet ruskistanut kaikki pihvit.
  3. Laita vuoka uuniin 175 asteeseen noin 15 minuutiksi.
  4. Valmista kastikkeet ja tarjoile possun sisäfilee Black & White vaikkapa pariisinperunoiden ja raikkaan salaatin kera.
Bearnaisekastikeohje
  1. Hienonna sipuli.
  2. Laita kattilaan viinietikka, 2 rkl vettä, sipuli ja valkopippuri, anna kiehahtaa.
  3. Kun neste on haihtunut niin lisää vielä 2 rkl vettä, anna jälleen nesteen haihtua.
  4. Aseta kattila vesihauteeseen ja lisää keltuaiset yksitellen ja vatkaa sähkövatkaimella.
  5. Lisää lopuksi vähitellen sulatettu voi, vatkaa koko ajan.
  6. Lisää tuoreet yrtit ja tarjoile.
Madeirakastikeohje
  1. Kuori ja pilko sipuli, valkosipuli ja porkkana.
  2. Ruskista hetki kattilassa voissa.
  3. Lisää sokeri ja anna karamellisoitua (sokeri muuttuu vaaleanruskeaksi).
  4. Lisää balsamico ja madeira. Anna kiehua hetken.
  5. Lisää fondi ja vesi, anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä 20 min.
  6. Mausta suolalla ja pippurilla.
  7. Siivilöi kastike ja suurusta maizenalla.
Fileet ja paistit

“Nämä meidän fileet ja paistit on suomalaista lihaa parhaimmillaan. Gm-vapaa liha tulee suoraan perhetiloilta tänne Pietarsaareen, missä se leikataan käsin. Ja vaihtoehtojakin löytyy moneen makuun.”

Robert, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit

Muita reseptejä