Porsaan sisäfilee pekonikääreessä ja pippurikastike

Porsaan sisäfilee pekonikääreessä ja pippurikastike

Possun sisäfilee ja pippurikastike ovat sellainen yhdistelmä, joka ei tuota pettymystä. Tämän annoksen tuo pöytään mielellään kerta toisensa jälkeen. Porsaan sisäfilee pekonikääreessä pippurikastikkeen kera sopii myös juhlaviin hetkiin.

Ainekset

Porsaan sisäfilee pekonikääreessä
  • 700 g Snellman Maatiaispossun sisäfilee
  • 2 tl suolaa
  • 3 tl Provencen yrttiseosta
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl siirappia
  • 150 g pekonia
Kermainen roseepippurikastike
  • 2 dl vettä
  • 2 rkl maizenajauhoja
  • 2 dl kermaa
  • 1 lihaliemikuutio
  • ½ dl soijakastiketta
  • 1 rkl siirappia
  • roseepippureita kokonaisina
  • nokare voita
Paahdetut maa-artisokat
  • 4 maa-artisokkaa per ruokailija
  • öljyä
  • chili-suklaamausteseosta
  • ripaus suolaa

Tee näin

Valmistusohje
  1. Nosta filee huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta.
  2. Laita pieneen kattilaan voi, siirappi, suola ja provencen-yrttieseos, kiehauta.
  3. Sivele seosta fileen pinnalle.
  4. Kääri pekonisuikaleet fileen ympärille siten, että pekonin saumakohdat jäävät fileen alle.
  5. Kypsennä 150-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila näyttää 74 °C.
  6. Anna tekeytyä hetken ja leikkaa viipaleiksi.
Kastikeohje
  1. Mittaa kattilaan kylmä vesi ja jauhot.
  2. Vispaa tasaiseksi ja lisää kerma.
  3. Anna kiehua hiljalleen 2 - 3 min koko ajan sekottaen, lisää lihaliemikuutio, soija, pippurit ja siirappi.
  4. Anna porista hetken miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen.
  5. Lisää lopuksi voinokare.
Maa-artisokkaohje
  1. Kuori ja halkaise maa-artisokat.
  2. Laita ne leikkuupinta ylöspäin paistoastiaan.
  3. Sekoita mausteet ja öljy.
  4. Valele maa-artisokat.
  5. Paista uunissa 200 asteessa noin 15 min.
Fileet ja paistit

“Nämä meidän fileet ja paistit on suomalaista lihaa parhaimmillaan. Gm-vapaa liha tulee suoraan perhetiloilta tänne Pietarsaareen, missä se leikataan käsin. Ja vaihtoehtojakin löytyy moneen makuun.”

Robert, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit

Muita reseptejä