Porsaan ulkofilee grillissä
8
Helppo
Porsaan ulkofilee valmistuu maukkaaksi grillissä. Tämä filee saa makua pintaan hierotusta RUB-mausteesta. Lihan sopivasta kypsyydestä pitää huolta paistomittari, jonka ansiosta liha ei pääse paistumaan liian kuivaksi. Tarjoile grillattu porsaan ulkofilee esimerkiksi kasvisten ja uusien perunoiden kera.
Ainekset
Porsaan ulkofilee grillissä
- 1 kpl Snellman Maatiaispossun ulkofilee n. 1,3 kg
- 1 tl suolaa
- 1 tl mustapippuria
Ohje
Ota filee huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen grillausta. Poista fileen kalvot. Hiero mausteita fileen pintaan, esim. jotain valmista RUB-maustetta. Anna maustua hetken.
Laita lihaan paistomittari. Grillaa fileeseen kaunis pinta, laske grillin lämpöä ja jatka grillausta välillä käännellen kunnes paistomittari näyttää 70°C.
Voit valella pintaa grillauskastikkeella. Nosta filee pois ja kääri folioon, annan vetäytyä hetken.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 130 g | |
---|---|---|
Energia | 926 kJ / 222 kcal | 1204 kJ / 289 kcal |
Rasva | 14.2 g | 18.4 g |
- josta tyydyttynyttä | 5.2 g | 6.8 g |
Hiilihydraatit | 0.1 g | 0.1 g |
- josta sokereita | 0 g | 0 g |
Proteiini | 24 g | 31 g |
Ravintokuitu | 0 g | 0.1 g |
Suola | 0.7 g | 0.9 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.