Possu-kasvispelti herkullisella pekoni-kantarellikastikkeella

Possu-kasvispelti herkullisella pekoni-kantarellikastikkeella

Erityisesti alkukesän grillirientoihin soveltuva varhaisvihanneksilla ja varsiparsakaalilla ryyditetty possu-kasvispelti pekoni-kantarellikastikkeella on herkullinen kattaus isommallekin porukalle.

Tämän reseptin on tuottanut Satokausi.fi sivusto.

4 60 min

Ainekset

Possu-kasvispelti:
  • 1 kpl Snellman Maatiaispossun sisäfilee (600 g)
  • 2 rkl rub- tai grillimaustetta
  • 600 g varhaisperunoita
  • 1 nippu porkkanoita (n. 5 kpl)
  • 200 g broccoliinia
  • tuoretta timjamia
  • suolaa ja mustapippuria
Pekoni-kantarellikastike:
  • 1 pkt Snellman Kunnon pekonia (á 150 g)
  • 1-2 kpl nippusipulia
  • 1 l kantarelleja
  • 3 dl ruokakermaa
  • 1 tl lihaliemijauhetta
  • suolaa ja mustapippuria

Possu-kasvispelti herkullisella pekoni-kantarellikastikkeella — Ohje

Possu-kasvispelti:
  1. Ota sisäfilee huoneenlämpöön noin tunti ennen ruoanvalmistusta. Poista fileestä kalvot ja hiero siihen rub- tai grillimauste sekä suolaa ja mustapippuria. Laita sisäfilee uunipellille ja kiinnitä siihen lämpömittari.
  2. Pese perunat ja leikkaa suupaloiksi. Hiero perunoihin tilkka öljyä ja levitä pellille sisäfileen viereen. Laita pelti 200 asteiseen uuniin 20 minuutiksi.
  3. Leikkaa porkkanoista naatit. Pese porkkanat ja leikkaa pituussuunnassa puoliksi. Levitä porkkanat ja broccoliinit pellille porsaan fileen viereen. Mausta kasvikset ripauksella suolaa. Jatka paistamista, kunnes porsaan fileen sisälämpötila on 70 astetta.
  4. Tarkista, että kasvikset ovat kypsiä. Tarvittaessa voit napata sisäfileen pois pelliltä ja jatkaa vielä kasvisten kypsentämistä. Peitä pelti foliolla ja anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Mausta koko komeus lopuksi hienonnetulla tuoreella timjamilla.
  5. Tarjoile possu-kasvispelti pekoni-kantarellikastikkeen kanssa.
Pekoni-kantarellikastike:
  1. Hienonna pekoni ja nippusipuli. Siirrä sipulin vihreät osat sivuun odottamaan, ne lisätään kastikkeeseen ihan lopuksi. Revi isommat kantarellit paloiksi, pienet voi käyttää kokonaisina.
  2. Ruskista pekonit. Lisää nippusipulien valkoiset osat ja paista muutama minuutti. Lisää kantarellit ja paista, kunnes niistä on irronnut enimmät nesteet.
  3. Lisää ruokakerma ja lihaliemijauhe. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen poreillen noin 5-10 minuutin ajan. Sekoita lopuksi joukkoon sipulien vihreät osat. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Fileet ja paistit

“Nämä meidän fileet ja paistit on suomalaista lihaa parhaimmillaan. Gm-vapaa liha tulee suoraan perhetiloilta tänne Pietarsaareen, missä se leikataan käsin. Ja vaihtoehtojakin löytyy moneen makuun.”

Robert, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit