Siirry sisältöön
Possu-kasvispelti herkullisella pekoni-kantarellikastikkeella

Possu-kasvispelti herkullisella pekoni-kantarellikastikkeella

Maatiaispossun sisäfilee n. 600 g

6

1t kokonaisaika

Helppo

Erityisesti alkukesän grillirientoihin soveltuva varhaisvihanneksilla ja varsiparsakaalilla ryyditetty possu-kasvispelti pekoni-kantarellikastikkeella on herkullinen kattaus isommallekin porukalle. Tämän reseptin on tuottanut Satokausi.fi sivusto.

Ainekset

Possu-kasvispelti
Pekoni-Kanttarellikastike
  • 1 kpl Snellman Kunnon pekoni 150 g
  • 1 kpl sipulia
  • 1 l kantarelleja
  • 3 dl ruokakermaa
  • 1 tl lihaliemijauhetta
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria

Ohje

Possu-kasvispelti:

Ota sisäfilee huoneenlämpöön noin tunti ennen ruoanvalmistusta. Poista fileestä kalvot ja hiero siihen rub- tai grillimauste sekä suolaa ja mustapippuria. Laita sisäfilee uunipellille ja kiinnitä siihen lämpömittari.

Pese perunat ja leikkaa suupaloiksi. Hiero perunoihin tilkka öljyä ja levitä pellille sisäfileen viereen. Laita pelti 200 asteiseen uuniin 20 minuutiksi.

Leikkaa porkkanoista naatit. Pese porkkanat ja leikkaa pituussuunnassa puoliksi. Levitä porkkanat ja broccoliinit pellille porsaan fileen viereen. Mausta kasvikset ripauksella suolaa. Jatka paistamista, kunnes porsaan fileen sisälämpötila on 70 astetta.

Tarkista, että kasvikset ovat kypsiä. Tarvittaessa voit napata sisäfileen pois pelliltä ja jatkaa vielä kasvisten kypsentämistä. Peitä pelti foliolla ja anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Mausta koko komeus lopuksi hienonnetulla tuoreella timjamilla.

Tarjoile possu-kasvispelti pekoni-kantarellikastikkeen kanssa.

Pekoni-kantarellikastike:

Hienonna pekoni ja nippusipuli. Siirrä sipulin vihreät osat sivuun odottamaan, ne lisätään kastikkeeseen ihan lopuksi. Revi isommat kantarellit paloiksi, pienet voi käyttää kokonaisina.

Ruskista pekonit. Lisää nippusipulien valkoiset osat ja paista muutama minuutti. Lisää kantarellit ja paista, kunnes niistä on irronnut enimmät nesteet.

Lisää ruokakerma ja lihaliemijauhe. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen poreillen noin 5-10 minuutin ajan. Sekoita lopuksi joukkoon sipulien vihreät osat. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 400 g
Energia 371 kJ / 89 kcal 1485 kJ / 354 kcal
Rasva 3.8 g 15.4 g
- josta tyydyttynyttä 1.6 g 6.6 g
Hiilihydraatit 5.5 g 22 g
- josta sokereita 1.3 g 5.4 g
Proteiini 8 g 30 g
Ravintokuitu 1.2 g 4.7 g
Suola 0.7 g 2.9 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle