Siirry sisältöön
Possun sisäfilee munakoisopedillä

Possun sisäfilee munakoisopedillä

Maatiaispossun sisäfilee n. 690 g

1h 25min (josta aktiivista 35min)

4

Keskitaso

Mehevä possun sisäfilee kohtaa uunissa paahtuneet munakoisoviipaleet ja makeat kirsikkatomaatit – ja lopputulos on yhtä aikaa yksinkertainen ja juhlava. Annoksen kruunaa raikas yrttikastike, joka tuo kokonaisuuteen hapokkuutta ja tuoreutta. Tämä ruoka sopii täydellisesti viikonlopun illalliseksi, mutta valmistuu niin helposti, että se toimii myös arjen piristäjänä.

Ainekset

Yrttikastike
  • 1 kpl ruukkua persiljaa
  • 1 kpl ruukkua thaibasilikaa
  • 1 kpl limeä
  • 3 rkl punaviinietikkaa
  • 5 rkl oliiviöljyä
  • 1 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 kpl pientä punasipulia
  • 0.5 tl hunajaa
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria

Ohje

  1. Ota sisäfilee huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen kypsennystä. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
  1. Pyyhi filee talouspaperilla kuivaksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna paistinpannu ja ruskista filee öljyssä.
  1. Leikkaa munakoisot noin 2 cm viipaleiksi. Asettele viipaleet ja kirsikkaterttutomaatit leivinpaperilla vuoratulle pellille. Sivele munakoisot öljyllä molemmin puolin ja pirskottele öljyä myös tomaateille. Mausta molemmat suolalla ja pippurilla.
  1. Asettele ruskistettu possunfilee, munakoisoviipaleet ja tomaatit leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Kiinnitä fileeseen paistolämpömittari. Anna fileen ja kasvisten paahtua uunissa kypsiksi, noin 40 minuuttia, kunnes fileen sisälämpötila on 68–70 astetta.

  2. Valmista kastike. Hienonna persilja, basilika ja valkosipulinkynsi sekä punasipuli. Säästä yrteistä muutama lehti koristelua varten. Purista limen mehu. Sekoita kastikkeen raaka-aineet ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna kastikkeen tekeytyä huoneenlämmössä.

  3. Ota filee uunista ja anna vetäytyä folioon käärittynä noin 10 minuuttia. Pidä sillä aikaa kasvikset lämpiminä.

  1. Viipaloi vetäytynyt filee. Nosta paahdetut munakoisoviipaleet ja tomaatit laakealle vadille. Lusikoi osa yrttikastikeesta kasvisten päälle. Asettele viipaloitu possunfilee munakoisojen päälle ja viimeistele lopulla hapokkaalla yrttikastikkeella. Voit halutessasi tarjoilla osan kastikkeesta kulhosta vadin vierellä. Koristele yrtinlehdillä.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 400 g
Energia 459 kJ / 110 kcal 1838 kJ / 441 kcal
Rasva 6.6 g 26.4 g
- josta tyydyttynyttä 1.3 g 5.1 g
Hiilihydraatit 2 g 8.2 g
- josta sokereita 1.8 g 7.3 g
Proteiini 10 g 40 g
Ravintokuitu 1.4 g 5.4 g
Suola 0.3 g 1 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Mehevä possun sisäfilee kohtaa uunissa paahtuneet munakoisoviipaleet ja makeat kirsikkatomaatit – ja lopputulos on yhtä aikaa yksinkertainen ja juhlava. Annoksen kruunaa raikas yrttikastike, joka tuo kokonaisuuteen hapokkuutta ja tuoreutta. Tämä ruoka sopii täydellisesti viikonlopun illalliseksi, mutta valmistuu niin helposti, että se toimii myös arjen piristäjänä.

Kommentoi, vinkkaa tai kysy

* Pakolliset kentät

Tallenna

Ostoslistalle