Siirry sisältöön
Raikkaampi makkara-annos

Raikkaampi makkara-annos

4

1h kokonaisaika

Helppo

Kunnon lenkkimakkaraa fenkolipedillä, perunapyreettä, tomaattisalsaa ja ripaus hunajasinappia. Annoksessa yhdistyy suussasulava perunapyree, lihaisa makkara, maukas fenkolisalaatti ja raikas tomaattisalsa. Hunajasinappi tuo makkaran parhaat puolet esiin. Tämä resepti oli mukana Kunnon lenkkimakkara -reseptihaasteessa 2013, ja on ocJulia -blogin tekemä.

Ainekset

Raikkaampi makkara-annos
  • 1 kpl Snellman Kunnon lenkki luonnonkuoressa 400 g
Perunapyree
  • 500 g jauhoisia perunoita
  • 1 kpl ripaus suolaa
  • 1 kpl ripaus valkopippuria
  • 70 g voita
  • 2 dl maitoa
Lämmin fenkolisalaatti
  • 1 kpl fenkolia
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 3 rkl appelsiinimehua
  • 1 kpl ripaus suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria myllystä
  • 4 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
  • 1 dl herneenversoja
Tomaattisalsa
  • 1 kpl tomaattia
  • 1 kpl salottisipulia
  • 1 dl silputtua tuoretta korianteria
  • 0.5 tl mustapippuria myllystä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl limen mehu
Sinappikastike
  • 4 tl dijon sinappia
  • 3 tl juoksevaa hunajaa
  • 1 kpl ripaus suolaa
  • 1 rkl tuoretta rakuunaa hienonnettuna

Ohje

Perunapyree:

Kuori ja lohko perunat. Keitä kypsiksi kiehuvassa suolatussa vedessä. Lämmitä maito ja sulata siihen voi odottamaan, kunnes olet soseuttanut perunat. Soseuta perunat erittäin hyvin, niin että saat aikaiseksi tasaista massaa

Kun massa on tasaista, lisää maito/voisula seokseen hitaasti pienissä erissä, hyvin sekoittaen. Jos maito on ehtinyt jäähtyä, lämmitä sitä hiukan. Käytä sekoittamiseen puukauhaa tai isoa lusikkaa

Tarkista maku ja lisää halutessasi hiukan valkopippuria myllystä. Varo ylimaustamista.

Lämmin fenkolisalaatti:

Puolita fenkoli ja poista kova kanta. Leikkaa fenkolista ohuenohuita viipaleita

Paista fenkoliviipaleita pannulla muutama minuutti koko ajan sekoittaen. Mausta puristetulla appelsiinimehulla, suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon herneenversot ja siemenet.

Tomaattisalsa:

Leikkaa tomaatit kuutioiksi ja hienonna sipuli. Sekoita ainekset keskenään ja lisää joukkoon öljy, limetin mehu, hienonnettu korianteri ja mausteet.

Sinappikastike:

Yhdistä ainekset

Lenkkimakkara:

Kuori makkara ja viipaloi siivuiksi. Kuumenna tilkka öljyä pannussa ja ruskista makkaroihin kaunis pinta molemmilta puolin. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 420 g
Energia 729 kJ / 176 kcal 3062 kJ / 738 kcal
Rasva 13.8 g 58 g
- josta tyydyttynyttä 4.7 g 19.8 g
Hiilihydraatit 7.1 g 30 g
- josta sokereita 2.7 g 11.2 g
Proteiini 5 g 20 g
Ravintokuitu 1.1 g 4.8 g
Suola 0.7 g 3 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle