Raikkaampi makkara-annos

Raikkaampi makkara-annos 1

Kunnon lenkkimakkaraa fenkolipedillä, perunapyreettä, tomaattisalsaa ja ripaus hunajasinappia. Annoksessa yhdistyy suussasulava perunapyree, lihaisa makkara, maukas fenkolisalaatti ja raikas tomaattisalsa. Hunajasinappi tuo makkaran parhaat puolet esiin. Tämä resepti oli mukana Kunnon lenkkimakkara -reseptihaasteessa 2013, ja on ocJulia -blogin tekemä.

4

Ainekset

  • 1 pkt Kunnon lenkkimakkara 500 g
Perunapyree
  • 500 g jauhoista perunaa
  • suolaa, maun mukaan
  • ripaus valkopippuria
  • 70 g voita
  • 2 dl kevyt- tai täysmaitoa
Lämmin fenkolisalaatti:
  • 1 fenkoli
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 3 rkl appelsiinimehua
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1 dl herneen versoja
  • 4 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
Tomaattisalsa:
  • 1 tomaattia
  • 1 salottisipulia
  • 1 dl tuoretta korianteria hienonnettuna
  • mustapippuria myllystä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • puristettua limen mehua
Sinappikastike:
  • 4 tl Original Dijon –sinappia
  • 3 tl juoksevaa hunajaa
  • ripaus suolaa ja tuoretta rakuunaa hienonnettuna

Raikkaampi makkara-annos — Ohje

  1. Perunapyree: Kuori ja lohko perunat. Keitä kypsiksi kiehuvassa suolatussa vedessä. Lämmitä maito ja sulata siihen voi odottamaan, kunnes olet soseuttanut perunat. Soseuta perunat erittäin hyvin, niin että saat aikaiseksi tasaista massaa
  2. Kun massa on tasaista, lisää maito/voisula seokseen hitaasti pienissä erissä, hyvin sekoittaen. Jos maito on ehtinyt jäähtyä, lämmitä sitä hiukan. Käytä sekoittamiseen puukauhaa tai isoa lusikkaa
  3. Tarkista maku ja lisää halutessasi hiukan valkopippuria myllystä. Varo ylimaustamista.
  4. Lämmin fenkolisalaatti: Puolita fenkoli ja poista kova kanta. Leikkaa fenkolista ohuenohuita viipaleita
  5. Paista fenkoliviipaleita pannulla muutama minuutti koko ajan sekoittaen. Mausta puristetulla appelsiinimehulla, suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon herneenversot ja siemenet.
  6. Tomaattisalsa: Leikkaa tomaatit kuutioiksi ja hienonna sipuli. Sekoita ainekset keskenään ja lisää joukkoon öljy, limetin mehu, hienonnettu korianteri ja mausteet.
  7. Sinappikastike: Yhdistä ainekset
  8. Lenkkimakkara: Kuori makkara ja viipaloi siivuiksi. Kuumenna tilkka öljyä pannussa ja ruskista makkaroihin kaunis pinta molemmilta puolin. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Arvioi

Jaa

Kommentit