
Ramenkeitto nyhtöpossusta
6
8t työaika | 8t kokonaisaika
Keskitaso
Ainekset
Ramenkeitto nyhtöpossusta
- 1 pkt Snellman Maatiaispossun kassler n 650 g
- 2 rkl öljyä
- 0.5 tl suolaa
- 0.25 dl mustapippuria
Pataan
- 2 porkkanaa
- 1 sipulia
- 0.5 fenkolia
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 pala tuoretta inkivääriä
- 1.5 l liha-, kana- tai kasvislientä
- 2 rkl miriniä tai riisiviinietikkaa
- 0.5 dl soijakastiketta
- 2 rkl gochujang-chilitahnaa
- 1 punaista chiliä
Lisäksi
- 4 kananmunaa
- 2 kevätsipulia
- 200 g ramen-nuudeleita
- 1 rkl seesaminsiemeniä
- 1 tulista silmusalaattia tai ituja
Ohje
Hiero suolaa ja pippuria kasslerpalan pintaan. Kuori porkkana, leikkaa kuorittu sipuli neljään osaan, viipaloi fenkoli ja kuori valkosipulinkynnet ja viipaloi inkivääri .
Kuumenna öljy paistinpannulla ja ruskista kaslerin pinnat. Nosta liha kannelliseen pataan.
Lisää pannulle öljyä ja lisää kasvikset pannulle. Kypsennä niitä, kunnes sipuli hieman kuullottuu, kaada pataan lihan kanssa.
Kuumenna pannulla lihaliemi ja lisää sen joukkoon soijakastike, mirin , Gochujang-tahna ja viipaloitu chili. Anna kiehahtaa ja kaada liemi pataan kaslerin päälle. Kaslerin tulisi peittyä.
Pistä pata 125-asteiseen uuniin ja kypsennä lihaa 6-8 tuntia.
Nosta possu liemestä ja anna sen hieman jäähtyä. Siivilöi paistoliemi ja säästä se ramenkeiton liemeksi.
Revi possu suikaleiksi kahden haarukan avulla. Kostuta nyhdetty liha kevyesti liemellä. Nyhtöpossuohje on reilu, joten käytä loput siitä toiseen ruokaan tai pakasta myöhempää käyttöä varten.
Keitä munat puolikoviksi, noin 6 minuuttia. Kuumenna liemi, lisää joukkoon tulitikkumaiseksi suikaloitu porkkana. Lisää ramen-nuudelit ja keitä niitä liemessä pakkauksessa sanottu aika.
Annostele ramenkeitto kulhoihin. Nosta päälle nyhtöpossua, silmusalaattia ja munanpuolikkaita.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 470 g | |
---|---|---|
Energia | 437 kJ / 105 kcal | 2052 kJ / 491 kcal |
Rasva | 6 g | 27 g |
- josta tyydyttynyttä | 1.6 g | 7.4 g |
Hiilihydraatit | 6.3 g | 29.6 g |
- josta sokereita | 0.8 g | 3.6 g |
Proteiini | 7 g | 31 g |
Ravintokuitu | 0.8 g | 3.7 g |
Suola | 0.5 g | 2.5 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.