Ramenkeitto nyhtöpossusta

Ramenkeitto nyhtöpossusta

Onko sinulla sekä aikaa että kärsivällisyyttä? Hyvä! Tämän ramenkeiton resepti on silloin nimittäin kuin tehty sinulle. Harkinnalla ja hartaasti valmistettu kassler taipuu mahtavasti itämaiseen makukokonaisuuteen ja lämmin keitto pitää kylläisenä pitkään.

6

Ainekset

  • 1 kg Maatiaispossun kassleria
  • 2 rkl öljyä
  • 0,5 tlk suolaa
  • 0,25 dl mustapippuria
Pataan
  • 2 kpl porkkanaa
  • 1 kpl sipuli
  • 0,5 fenkoli
  • 3 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 kpl peukalonpään kokoinen pala tuoretta inkivääriä
  • 1,5 l liha-, kana- tai kasvislientä (fondista)
  • 2 rkl miriniä tai riisiviinietikkaa
  • 0,5 dl soijakastiketta
  • 2 rkl Gochujang-chilitahnaa
  • 1 kpl punainen chili
Lisäksi
  • 4 kpl kananmunaa
  • 2 kpl kevätsipulia
  • 200 g ramen nuudeleita
  • 1 rkl seesaminsiemeniä (mustia)
  • tulista silmusalaattia tai ituja

Ramenkeitto nyhtöpossusta — Ohje

  1. Hiero suolaa ja pippuria kasslerpalan pintaan. Kuori porkkana, leikkaa kuorittu sipuli neljään osaan, viipaloi fenkoli ja kuori valkosipulinkynnet ja viipaloi inkivääri .
  2. Kuumenna öljy paistinpannulla ja ruskista kaslerin pinnat. Nosta liha kannelliseen pataan.
  3. Lisää pannulle öljyä ja lisää kasvikset pannulle. Kypsennä niitä, kunnes sipuli hieman kuullottuu, kaada pataan lihan kanssa.
  4. Kuumenna pannulla lihaliemi ja lisää sen joukkoon soijakastike, mirin , Gochujang-tahna ja viipaloitu chili. Anna kiehahtaa ja kaada liemi pataan kaslerin päälle. Kaslerin tulisi peittyä.
  5. Pistä pata 125 -asteiseen uuniin ja kypsennä lihaa 6-8 tuntia.
  6. Nosta possu liemestä ja anna sen hieman jäähtyä. Siivilöi paistoliemi ja säästä se ramenkeiton liemeksi.
  7. Revi possu suikaleiksi kahden haarukan avulla. Kostuta nyhdetty liha kevyesti liemellä. Nyhtöpossuohje on reilu, joten käytä loput siitä toiseen ruokaan tai pakasta myöhempää käyttöä varten.
  8. Keitä munat puolikoviksi, noin 6 minuuttia. Kuumenna liemi, lisää joukkoon tulitikkumaiseksi suikaloitu porkkana. Lisää ramen-nuudelit ja keitä niitä liemessä pakkauksessa sanottu aika.
  9. Annostele ramenkeitto kulhoihin. Nosta päälle nyhtöpossua, silmusalaattia ja munanpuolikkaita.

Vinkki!

Fileet ja paistit

“Nämä meidän fileet ja paistit on suomalaista lihaa parhaimmillaan. Gm-vapaa liha tulee suoraan perhetiloilta tänne Pietarsaareen, missä se leikataan käsin. Ja vaihtoehtojakin löytyy moneen makuun.”

Robert, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit