Pulled pork av kassler i smakrik ramensoppa

Raamenkeitto nyhtöpossusta

Är du utrustad med både tid och tålamod? Bra! Då är detta recept nämligen perfekt för just dig. Kasslern blir fantastiskt med omsorg och eftertanke, och den gör sig perfekt i den härliga österländska kryddblandningen som den varma ramensoppan erbjuder.

6

Ingredienser

  • 1 kg Kassler av lantgris
  • 2 msk olja
  • 0,5 tsk salt
  • 0,25 dl svartpeppar
Till grytan
  • 2 st morot
  • 1 st lök
  • en halv fenkål
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 st färsk bit ingefära stor som en tumnagel
  • 1,5 l kött-, höns-, eller vegebuljong (fond)
  • 2 msk mirin eller risvinäger
  • 0,5 dl sojasås
  • 2 msk GoChuJang-chilipasta
  • 1 st röd chili
Dessutom
  • 4 st ägg
  • 2 st vårlök
  • 200 g ramen nudlar
  • 1 msk sesamfrön (svarta)
  • groddsallad eller groddar

Pulled pork av kassler i smakrik ramensoppa — Gör så här

  1. Massera in salt och peppar på köttets yta. Skala moroten och skär den skalade löken i fyra bitar, gör skivor av fenkålen, skala vitlökarna och gör även skivor av ingefäran.
  2. Värm olja i en panna och ge kasslern en vacker yta, lyft över i en gryta med lock.
  3. Tillsätt olja i pannan och lägg i alla grönsaker. Sautera tills löken börjar få färg och häll sen över pannans innehåll i köttgrytan.
  4. Värm upp buljongen i pannan och tillsätt soja, mirin, GoChuJang-pasta och finhackad chili. Låt koka upp och häll över kasslern och grönsakerna i grytan, se till att hela köttbiten täcks av vatten.
  5. Låt grytan mysa i en 125-gradig ugn i mellan 6-8 timmar.
  6. Lyft köttet ur grytan och låt svalna. Sila vätskan och spara den, du använder den som spad till soppan.
  7. Använd två gafflar för att strimla grisen. Fukta det strimlade köttet lätt med vätskan som blev över. Receptet är rejält tilltaget, så en del av köttet kan du använda till en annan maträtt eller frysa för framtida bruk.
  8. Koka äggen lösa, ungefär 6 minuter. Koka upp spaden, tillsätt moroten som du först strimlat till pinnar. Lägg i nudlar och koka i spaden enligt instruktionerna på förpackningen.
  9. Portionera soppan i skålar, toppa med strimlad kassler, groddsallad och ägghalvor.
Filéer och stekar

“Filéer och stekar är det bästa man får av finländskt kött. Det gmo-fria köttet kommer direkt från våra familjegårdar hit till Jakobstad. Här skärs köttet för hand av våra professionella styckare. I denna produktkategori finns något för alla smaker.”

Robert, produktuvecklare

Rate

Dela

Kommentarer