Hoppa till innehållet
Pulled pork av kassler i smakrik ramensoppa

Pulled pork av kassler i smakrik ramensoppa

6

8h tillagningstid | 8h total tid

Medel

Är du utrustad med både tid och tålamod? Bra! Då är detta recept nämligen perfekt för just dig. Kasslern blir fantastiskt med omsorg och eftertanke, och den gör sig perfekt i den härliga österländska kryddblandningen som den varma ramensoppan erbjuder.

Ingredienser

Pulled pork av kassler i smakrik ramensoppa
  • 1 pkt Snellman Kassler av lantgris ca 650 g
  • 2 msk olja
  • 0.5 tsk salt
  • 0.25 dl svartpeppar
till grytan
  • 2 morotter
  • 1 lök
  • 0.5 fenkål
  • 3 vitlökslyftor
  • 1 bit färsk ingefära
  • 1.5 l kött-, höns-, eller vegebuljong
  • 2 msk mirin eller risvinäger
  • 0.5 dl sojasås
  • 2 msk GoChuJang-chilipasta
  • 1 röd chili
Dessutom
  • 4 ägg
  • 2 vårlök
  • 200 g ramen-nudlar
  • 1 msk sesamfrön
  • 1 groddsallad eller groddar

Instruktioner

Pulled pork av kassler i smakrik ramensoppa — Gör så här

Massera in salt och peppar på köttets yta. Skala moroten och skär den skalade löken i fyra bitar, gör skivor av fenkålen, skala vitlökarna och gör även skivor av ingefäran.

Värm olja i en panna och ge kasslern en vacker yta, lyft över i en gryta med lock.

Tillsätt olja i pannan och lägg i alla grönsaker. Sautera tills löken börjar få färg och häll sen över pannans innehåll i köttgrytan.

Värm upp buljongen i pannan och tillsätt soja, mirin, GoChuJang-pasta och finhackad chili. Låt koka upp och häll över kasslern och grönsakerna i grytan, se till att hela köttbiten täcks av vatten.

Låt grytan mysa i en 125-gradig ugn i mellan 6-8 timmar.

Lyft köttet ur grytan och låt svalna. Sila vätskan och spara den, du använder den som spad till soppan.

Använd två gafflar för att strimla grisen. Fukta det strimlade köttet lätt med vätskan som blev över. Receptet är rejält tilltaget, så en del av köttet kan du använda till en annan maträtt eller frysa för framtida bruk.

Koka äggen lösa, ungefär 6 minuter. Koka upp spaden, tillsätt moroten som du först strimlat till pinnar. Lägg i nudlar och koka i spaden enligt instruktionerna på förpackningen.

Portionera soppan i skålar, toppa med strimlad kassler, groddsallad och ägghalvor.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 470 g
Energi 437 kJ / 105 kcal 2052 kJ / 491 kcal
Fett 5.7 g 26.6 g
- varav mättat fett 1.6 g 7.4 g
Kolhydrat 6.3 g 29.5 g
- varav sockerarter 0.8 g 3.6 g
Protein 7 g 31 g
Fiber 0.8 g 3.6 g
Salt 0.5 g 2.5 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan