
Rapea riisisalaatti
Maatiaispossun nopeat ja rapeat pikkufileet original 300 g1h 10min (josta aktiivista 40min)
4
Helppo
Ainekset
- 1 kpl Snellman Maatiaispossun nopeat ja rapeat pikkufileet original 300 g
- 1.5 dl riisiä
- 3 dl vettä
- 6 rkl teriyakikastiketta
- 0.5 kpl myskikurpitsaa
- 0.5 kpl kurkkua
- 1 kpl avokadoa
- 100 g edamame-papuja pakasteesta
- 1 kpl hopeasipulia
- 2 kpl kevätsipulin vartta
- 0.5 kpl ruukkua minttua
- 2 rkl valmista chili-seesami topping -kastiketta
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria
- 1 rkl öljyä
Ohje
- Huuhtele riisi juoksevan kylmän veden alla. Mausta riisin keitinvesi suolalla ja kiehauta. Lisää riisi ja kypsennä riisi kannen alla, noin 10 minuuttia tai kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Tarkista tarkka kypsennysohje riisin pakkauksesta. Voit keittää riisin valmiiksi myös edellisenä päivänä tai käyttää muusta ruoanlaitosta ylimääräiseksi jäänyttä riisiä.
- Lämmitä uuni 225 asteeseen. Poista myskikurpitsan siemenet ja kuutioi kurpitsa suupalan kokoisiksi kuutioiksi. Myskikurpitsaa ei tarvitse kuoria.
-
Valuta kypsä riisi tarvittaessa ja sekoita teriyaki-kastike sen joukkoon. Levitä ohueksi kerrokseksi leivinpaperilla peitetylle pellille. Asettele toiselle puolelle peltiä kurpitsakuutiot. Pirskottele kurpitsan päälle hieman öljyä ja mausta suolalla sekä pippurilla.
-
Kypsennä riisi ja kurpitsa uunissa (noin 20–30 minuuttia), kunnes riisi on rapeaa ja kurpitsa kypsää. Sekoita riisiä pari kertaa kypsennyksen aikana, jotta se rapautuu tasaisesti. Jos kurpitsa ehtii kypsyä ennen riisin rapeutumista, voit ottaa sen pois uunista ja jatkaa riisin kypsennystä.
-
Kuori ja viipaloi avokado. Halkaise kurkku pituussuunnassa, kaavi lusikalla siemenet pois ja leikkaa kurkku viipaleiksi. Kuori ja suikaloi hopeasipuli, hienonna kevätsipulinvarret sekä minttu. Sulata jäiset edamame-pavut pussin ohjeen mukaan.
-
Paista Maatiaispossun nopeat ja rapeat pikkufileet pannulla tilkassa öljyä n. 3 min / puoli. Voit kypsentää fileet myös airfryerissa (200 °C n. 8 min) tai uunissa 220 °C n. 15 – 20 min.
-
Anna kypsien pikkufileiden jäähtyä hetken aikaa ja leikkaa ne sen jälkeen reilun suupalan kokoisiksi viipaleiksi.
-
Sekoita riisi, kurpitsa, pikkufileet ja kasvikset kulohossa tasaiseksi salaatiksi. Viimeistele valmiilla chili-seesami topping -kastikeella sekä tuoreella mintulla.
Vinkkejä
Keitä kerralla isompi määrä riisiä ja tee tämä salaatti seuraavana päivänä!
Vidolla on käytetty tummaa täysjyväriisiä, mutta valkoinen riisi toimii paahdettaessa paremmin ja tulee sopivan rapeaksi.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 350 g | |
---|---|---|
Energia | 644 kJ / 154 kcal | 2255 kJ / 540 kcal |
Rasva | 8.3 g | 29.1 g |
- josta tyydyttynyttä | 1.3 g | 4.6 g |
Hiilihydraatit | 12.5 g | 43.8 g |
- josta sokereita | 3.8 g | 13.1 g |
Proteiini | 6 g | 20 g |
Ravintokuitu | 2.2 g | 7.8 g |
Suola | 0.5 g | 1.7 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.
Hei, mitä on valmis chili-seesami topping -kastike? Onko se majoneesipohjainen vai valkosipulia chili-seesamiöljyssä?
Hei! Tässä reseptissä chili-seesami topping -kastike on majoneesipohjaista. Esim. Topping sauce sesame & soy mayo löytyy usiemmista kauppoista. Voi hyvin myös maustaa itse tavallista majoneesia, vaikkapa juuri tuolla mainitsemallasi valkosipulilla chili-seesamiöljyssä. / Suvi