
Rapea riisisalaatti
Maatiaispossun nopeat ja rapeat pikkufileet original 300 g1h 10min (josta aktiivista 40min)
4
Helppo
Ainekset
- 1 kpl Snellman Maatiaispossun nopeat ja rapeat pikkufileet original 300 g
- 1.5 dl täysjyväriisiä
- 3 dl vettä
- 6 rkl teriyakikastiketta
- 0.5 kpl myskikurpitsaa
- 0.5 kpl kurkkua
- 1 kpl avokadoa
- 100 g edamame-papuja pakasteesta
- 1 kpl hopeasipulia
- 2 kpl kevätsipulin vartta
- 0.5 kpl ruukkua minttua
- 2 rkl valmista chili-seesami topping -kastiketta
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria
- 1 rkl öljyä
Ohje
- Huuhtele täysjyväriisi juoksevan kylmän veden alla. Mausta riisin keitinvesi suolalla ja kiehauta. Lisää riisi ja kypsennä riisi kannen alla, noin 10 minuuttia tai kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Tarkista tarkka kypsennysohje riisin pakkauksesta. Voit keittää riisin valmiiksi myös edellisenä päivänä tai käyttää muusta ruoanlaitosta ylimääräiseksi jäänyttä riisiä.
- Lämmitä uuni 225 asteeseen. Poista myskikurpitsan siemenet ja kuutioi kurpitsa suupalan kokoisiksi kuutioiksi. Myskikurpitsaa ei tarvitse kuoria.
-
Valuta kypsä riisi tarvittaessa ja sekoita teriyaki-kastike sen joukkoon. Levitä ohueksi kerrokseksi leivinpaperilla peitetylle pellille. Asettele toiselle puolelle peltiä kurpitsakuutiot. Pirskottele kurpitsan päälle hieman öljyä ja mausta suolalla sekä pippurilla.
-
Kypsennä riisi ja kurpitsa uunissa (noin 20–30 minuuttia), kunnes riisi on rapeaa ja kurpitsa kypsää. Sekoita riisiä pari kertaa kypsennyksen aikana, jotta se rapautuu tasaisesti. Jos kurpitsa ehtii kypsyä ennen riisin rapeutumista, voit ottaa sen pois uunista ja jatkaa riisin kypsennystä. Anna jäähtyä sen aikaa kun kypsennät pikkufileet.
-
Levitä porsaan pikkufileet leivinpaperilla peitetylle pellille ja kypsennä uunissa pakkauksen ohjeen mukaan noin 20 minuuttia. Anna kypsien pikkufileiden jäähtyä hetken aikaa ja leikkaa ne sen jälkeen reilun suupalan kokoisiksi viipaleiksi.
-
Kuori ja viipaloi avokado. Halkaise kurkku pituussuunnassa, kaavi lusikalla siemenet pois ja leikkaa kurkku viipaleiksi. Kuori ja suikaloi hopeasipuli, hienonna kevätsipulinvarret sekä minttu. Sulata jäiset edamame-pavut pussin ohjeen mukaan.
-
Lisää ¾ viipaloiduista pikkufileistä, ¾ rapeasta riisistä sekä ¾ hienonnetusta mintusta isoon kulhoon muiden raaka-aineiden kanssa. Sekoita tasaiseksi salaatiksi. Viimeistele salaatti lisäämällä loput pikkufileistä, rapeasta riisistä ja mintusta sen päälle.
Vinkkejä
Keitä kerralla isompi määrä riisiä ja tee tämä salaatti seuraavana päivänä!
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 350 g | |
---|---|---|
Energia | 642 kJ / 154 kcal | 2245 kJ / 538 kcal |
Rasva | 8.2 g | 28.7 g |
- josta tyydyttynyttä | 1.3 g | 4.5 g |
Hiilihydraatit | 13.1 g | 46 g |
- josta sokereita | 3.7 g | 13 g |
Proteiini | 6 g | 21 g |
Ravintokuitu | 2.1 g | 7.3 g |
Suola | 0.5 g | 1.7 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.