Ribsit uunissa ja coleslawsalaatti
Ribsit vaativat hieman esivalmistelua, mutta lopputulos on takuulla vaivan väärti. Ribsit ja coleslaw-salaatti ovat lyömätön yhdistelmä. Ota kokeiluun meillä Snellmanilla hyväksi todettu resepti!
Ainekset
Marinadi
- 1 dl omenasosetta
- 1 dl tomaattipyrettä
- 0.5 dl omenaviinietikkaa
- 0.5 dl öljyä
- 0.5 dl soijaa
- 1 rkl sinappia
- 1 tl pippuria
- 0.25 tl chiliä
- 3 rkl sweet chili-kastiketta
- 4 dl colajuomaa
Grillikylki uunissa
- 1 pkt Snellman Maatiaispossun iso lihaisa spare ribs
Coleslawsalaatti
- 400 g valkokaalia
- 200 g punakaalia
- 2 porkkanaa
- 1 sipuli
- 1 dl majoneesia
- 1 prk crème fraichea
- 1 rkl viinietikkaa
- 2 rkl sinappia
- 1 tl sokeria
- 1 tl suolaa
- mustapippuria
Ohje
Edellisenä iltana: valmista marinadi grillikyljelle ja laita kylki marinoitumaan yön yli jääkaappiin.
Nosta liha huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista.
Laita liha uunipellille leivinpaperille, tai uunivuokaan.
Paista ensin 225 asteessa noin 10 minuuttia, pienennä sitten uunin lämpöä 130 asteeseen ja paista vielä noin kolme tuntia tai kunnes luut irtoavat.
Peitä foliolla, jos pinta tummuu liikaa.
Coleslawsalaattiohje
Suikaloi kaali, laita kaali siivilään ja kaada kiehuvaa vettä päälle pari kertaa.
Anna jäähtyä.
Kuori ja raasta porkkana.
Pilko sipuli.
Sekoita majoneesi, crème fraiche, sinappi, etikka ja mausteet.
Sekota kaikki ainekset keskenään.
Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään muutaman tunnin mutta mielellään seuraavaan päivään.
Vinkkejä
Katso myös miten valmistuvat ribsit grillissä rapean pekoni-parsakaalisalaatin kera.