Shakshuka
4
45min työaika + 45min kokonaisaika
Helppo
Ainekset
Shakshuka
- 1 kpl Snellman All Natural Chorizo grillimakkara 230 g
- 1 kpl sipulia
- 0.5 kpl punaista paprikaa
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 1 kpl punaista chiliä
- 1 tl mustapippuria
- 1 tl cayennepippuria
- 1 tl jauhettua kuminaa
- 2 tl paprikajauhetta
- 3 rkl tomaattipyrettä
- 3 kpl kananmunaa
- 1 rkl oliiviöljyä paistamiseen
Lisäksi
- 1 rkl silputtua tuoretta persiljaa
- 1 rkl silputtua ruohosipulia
- 1 kpl maalaisleipää
Ohje
Kuullota hienoksi silputtua sipulia ja paprikaa öljytyllä valurautapannulla tai korkeareunaisella paistinpannulla viitisen minuuttia.
Lisää joukkoon silputtu chili ja puristettu valkosipuli ja jatka paistamista muutaman minuutin ajan.
Lisää mausteet ja paahda seosta hetki.
Lisää seuraavaksi pannulle tomaattimurska sekä tomaattipyree ja anna kiehua matalalla lämmöllä kymmenisen minuuttia, kunnes kastike on vetäytynyt hieman kokoon.
Ruskista chorizo-makkarat öljytyllä pannulla ja pilko pieniksi paloiksi tomaattikastikkeen joukkoon. Halutessasi voit myös jättää osan makkaroista kokonaisiksi ja lisätä ne tomaattikastikkeen päälle.
Kaiva kastikkeeseen puukauhalla pieniä koloja ja riko kananmunat koloihin.
Jatka paistamista miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia, kunnes kananmunat ovat kypsyneet. Itse jätän mieluiten keltuaiset juokseviksi, mutta se on vain makuasia.
Ripottele valmiin shakshukan päälle silputtua persiljaa ja ruohosipulia ja nauti rapeapaahdetun leivän kera!
Vinkki!
Kokeile myös chorizoshakshuka-ohjettamme, joka eroaa tästä reseptistä esimerkiksi niin, että siinä on oliiveja ja thaimaalasita chilikastiketta. Mausteista makkaraa löytyy myös chorizo-bolognesekastike -reseptistä.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 220 g | |
---|---|---|
Energia | 974 kJ / 233 kcal | 2143 kJ / 513 kcal |
Rasva | 11.8 g | 26 g |
- josta tyydyttynyttä | 3.4 g | 7.6 g |
Hiilihydraatit | 18.8 g | 41.3 g |
- josta sokereita | 1.8 g | 3.9 g |
Proteiini | 11 g | 23 g |
Ravintokuitu | 2.5 g | 5.5 g |
Suola | 0.7 g | 1.5 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.