Siirry sisältöön
Sieni-kaalilaatikko

Sieni-kaalilaatikko

Kunnon pekoni 150 g

1h 30min (josta aktiivista 30min)

5

Keskitaso

Tuttu kaalilaatikko saa tässä versiossa lisämakua metsäsienistä ja rapeaksi paahdetusta pekonista. Paahdettu sipuli ja siirappi tuovat laatikkoon lempeää makeutta. Uunissa pitkään haudutettu laatikko on mehevä ja täyteläinen, ja pinnalle ripoteltu pekoni tekee siitä vastustamattoman rapean. Tarjoile seuraksi raikas tsatsiki – täydellinen yhdistelmä arkiseen herkutteluun tai syksyiseen viikonloppupöytään.

Ainekset

  • 1 kpl Snellman Kunnon pekoni 150 g
  • 1 kg valkokaalia
  • 1 kpl keltasipulia
  • 300 g metsäsieniä esim. kantarelleja tai suppilovahveroita
  • 1 kpl ruukkua persiljaa
  • 2 dl puuroriisiä
  • 7 dl lihalientä
  • 2 rkl tummaa siirappia
  • 3 rkl paahdettua sipulia
  • 1 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 1 rkl öljyä paistamiseen
  • 1 kpl Lisäksi
  • 1 rkl voita vuoan voiteluun
  • 2 dl tsatsikia

Ohje

  1. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Voitele uunivuoka (n. 29 cm x 24 cm x 6 cm.

  2. Suikaloi kaali, hienonna sipuli ja viipaloi metsäsienet. Kuutioi pekoni ja hienonna persilja.

  3. Paista ⅔ pekonista rapeiksi laakealla, korkeareunaisella pannulla tai isossa padassa. Lisää sipuli, kaali ja metsäsienet ja paista kunnes kaali pehmenee. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää riisi, 1 dl paahdettua sipulia, ¾ hienonnetusta persiljasta, lihaliemi sekä siirappi. Sekoita ja anna kiehahtaa.

  1. Kaada kaaliseos voideltuun vuokaan. Paista kaalilaatikkoa noin 45 minuuttia. Sekoita laatikkoa pari kertaa kertaa kypsennyksen aikana, jotta raaka-aineet kypsyvät tasaisesti.

  2. Kun laatikko on melkein kypsää, ripottele päälle loput pekonista sekä 2 rkl paahdettua sipulia. Paista vielä 10–15 minuuttia, kunnes pekoni on kypsää ja rapeaa.

  3. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Viimeistele lopulla hienonnetulla persiljalla ja tarjoile valmiin tsatsikin kanssa.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 420 g
Energia 449 kJ / 107 kcal 1887 kJ / 450 kcal
Rasva 4.4 g 18.4 g
- josta tyydyttynyttä 1.6 g 6.8 g
Hiilihydraatit 12.9 g 54.1 g
- josta sokereita 5.5 g 23.2 g
Proteiini 3 g 13 g
Ravintokuitu 1.8 g 7.4 g
Suola 0.9 g 3.6 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Tuttu kaalilaatikko saa tässä versiossa lisämakua metsäsienistä ja rapeaksi paahdetusta pekonista. Paahdettu sipuli ja siirappi tuovat laatikkoon lempeää makeutta. Uunissa pitkään haudutettu laatikko on mehevä ja täyteläinen, ja pinnalle ripoteltu pekoni tekee siitä vastustamattoman rapean. Tarjoile seuraksi raikas tsatsiki – täydellinen yhdistelmä arkiseen herkutteluun tai syksyiseen viikonloppupöytään.

Kommentoi, vinkkaa tai kysy

* Pakolliset kentät

Tallenna

Ostoslistalle