
Sieni-kaalilaatikko
Kunnon pekoni 150 g1h 30min (josta aktiivista 30min)
5
Keskitaso
Ainekset
- 1 kpl Snellman Kunnon pekoni 150 g
- 1 kg valkokaalia
- 1 kpl keltasipulia
- 300 g metsäsieniä esim. kantarelleja tai suppilovahveroita
- 1 kpl ruukkua persiljaa
- 2 dl puuroriisiä
- 7 dl lihalientä
- 2 rkl tummaa siirappia
- 3 rkl paahdettua sipulia
- 1 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria
- 1 rkl öljyä paistamiseen
- 1 kpl Lisäksi
- 1 rkl voita vuoan voiteluun
- 2 dl tsatsikia
Ohje
-
Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Voitele uunivuoka (n. 29 cm x 24 cm x 6 cm.
-
Suikaloi kaali, hienonna sipuli ja viipaloi metsäsienet. Kuutioi pekoni ja hienonna persilja.
-
Paista ⅔ pekonista rapeiksi laakealla, korkeareunaisella pannulla tai isossa padassa. Lisää sipuli, kaali ja metsäsienet ja paista kunnes kaali pehmenee. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää riisi, 1 dl paahdettua sipulia, ¾ hienonnetusta persiljasta, lihaliemi sekä siirappi. Sekoita ja anna kiehahtaa.
-
Kaada kaaliseos voideltuun vuokaan. Paista kaalilaatikkoa noin 45 minuuttia. Sekoita laatikkoa pari kertaa kertaa kypsennyksen aikana, jotta raaka-aineet kypsyvät tasaisesti.
-
Kun laatikko on melkein kypsää, ripottele päälle loput pekonista sekä 2 rkl paahdettua sipulia. Paista vielä 10–15 minuuttia, kunnes pekoni on kypsää ja rapeaa.
-
Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Viimeistele lopulla hienonnetulla persiljalla ja tarjoile valmiin tsatsikin kanssa.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 420 g | |
---|---|---|
Energia | 449 kJ / 107 kcal | 1887 kJ / 450 kcal |
Rasva | 4.4 g | 18.4 g |
- josta tyydyttynyttä | 1.6 g | 6.8 g |
Hiilihydraatit | 12.9 g | 54.1 g |
- josta sokereita | 5.5 g | 23.2 g |
Proteiini | 3 g | 13 g |
Ravintokuitu | 1.8 g | 7.4 g |
Suola | 0.9 g | 3.6 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.