
Lanttu-jauhelihalasagne
1h 45min (josta aktiivista 30min)
6
Keskitaso
Ainekset
- 700 g lanttua
- 1 rkl öljyä vuoan voiteluun
- 9 kpl lasagnelevyä
Jauhelihakastike
- 1 kpl Snellman Kunnon naudan jauheliha 10 % 400 g
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 kpl sipulia
- 4 kpl valkosipulinkynttä
- 1 kpl chiliä
- 2 rkl tomaattipyrettä
- 1 kpl tölkki tomaattimurskaa (á 400 g)
- 1 dl vettä
- 2 kpl lihaliemikuutiota
- 0.5 tl rouhittua mustapippuria
- 0.5 kpl ruukkua salviaa
Juustokastike
- 50 g voita
- 0.5 dl vehnäjauhoja
- 6 dl kevytmaitoa
- 150 g emmental juustoraastetta
- 0.5 tl suolaa
Ohje
-
Kuori lantut ja leikkaa ne puoliksi. Leikkaa mahdollisimman ohuiksi siivuiksi (2–3 mm) veitsellä tai mandoliinilla. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Hienonna chili ja puolet salvianlehdistä.
-
Ruskista jauheliha öljyssä. Lisää sipulit ja chili ja paista kunnes ne ovat pehmeitä. Lisää tomaattipyree, tomaattimurska, vesi, murustellut liemikuutiot, mustapippuri ja hienonnettu salvia. Anna hautua miedolla lämmöllä 5 minuuttia.
-
Valmista juustokastike. Kuumenna voi kattilassa ja lisää vehnäjauhot. Anna jauhojen kypsyä, mutta älä ruskista. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi vispilällä. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää juustoraaste. Mausta suolalla.
-
Levitä voidellun uunivuoan (20 x 30 cm) pohjalle ¼ osa lanttuviipaleista, sitten ⅓ osa jauhelihakastiketta, 3 lasagnelevyä ja ⅓ juustokastikkeesta. Valmista seuraavat kerrokset samoin. Jätä kerros lanttua ja juustokastiketta päällimmäiseksi. Lisää päälle salvian lehdet ja sivele ne öljyllä.
-
Kypsennä 175-asteisessa uunissa 60–75 min. Tarkista lantun kypsyys.
-
Anna vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoilua.
Vinkkejä
Kokeile myös porkkanaa ja bataattia! Bataatti kypsyy hieman nopeammin, joten vähennä paistoaikaa 10–15 minuutilla.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 350 g | |
---|---|---|
Energia | 595 kJ / 142 kcal | 2083 kJ / 498 kcal |
Rasva | 7.6 g | 26.6 g |
- josta tyydyttynyttä | 3.6 g | 12.7 g |
Hiilihydraatit | 9.9 g | 34.7 g |
- josta sokereita | 4.1 g | 14.5 g |
Proteiini | 8 g | 27 g |
Ravintokuitu | 1.4 g | 4.8 g |
Suola | 0.7 g | 2.4 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.