
Smash burger karamellisoidulla sipulilla
Burgerjauheliha 20 % 650 g40min (josta aktiivista 20min)
4
Keskitaso
Ainekset
Smash burger
- 1 kpl Snellman Burgerjauheliha 20 % 650 g
- 4 kpl briossiburgerisämpylää
- 8 kpl cheddarjuustoviipaletta
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria
- 1 dl majoneesia
- 1 kpl valkosipulinkynttä
- 4 kpl salaatinlehteä
Karamellisoitu sipuli
- 2 kpl sipulia
- 1 rkl öljyä
- 0.5 rkl balsamiviinietiikkaa
- 0.5 rkl ruokosokeria
- 0.25 tl suolaa
- 0.5 dl vettä
Ohje
-
Ota liha huoneenlämpöön 1/2 tuntia ennen valmistusta. Leikkaa sahateräisellä veitsellä tangosta apuviivojen avulla ohuita pihvejä, tässä reseptissä yhdestä paketista tehdään kahdeksan mehevää pihviä.
-
Valmista karamellisoitu sipuli. Kuori ja viipaloi sipulit, paista miedolla lämmöllä pannulla öljyssä, kunnes sipuli on saanut väriä, lisää muut ainekset ja sekoita. Anna hautua vielä puolisen tuntia välillä sekoittaen.
-
Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi ja sekoita se majoneesin joukkoon.
-
Laita pihvi erittäin kuumalle tasaiselle paistolevylle ilman öljyä. Laita pala leivinpaperia pihvin päälle. Paina pihviä tiukasti paistolevyä vasten n. 5 sekuntia kattilanpohjalla, pihviprässillä tai muurauslastalla niin, että pihvi litistyy kunnolla. Poista leivinpaperi.
-
Paista noin 1 minuutti. Irrota metallisella lastalla ja käännä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää juusto ja paista vielä noin minuutti. Nosta kaksi pihviä päällekkäin.
-
Rakenna lopuksi smashburgeri alhaalta ylös. Tässä reseptissä aloitamme aiolilla, salaatti, pihvit ja viimeisenä karamellisoitu sipuli.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 275 g | |
---|---|---|
Energia | 1382 kJ / 332 kcal | 3801 kJ / 912 kcal |
Rasva | 21.8 g | 59.8 g |
- josta tyydyttynyttä | 8.9 g | 24.6 g |
Hiilihydraatit | 16.1 g | 44.2 g |
- josta sokereita | 3.7 g | 10.3 g |
Proteiini | 17 g | 46 g |
Ravintokuitu | 0.9 g | 2.5 g |
Suola | 1 g | 2.8 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.