Smash burger karamellisoidulla sipulilla
40min (josta aktiivista 20min)
4
Keskitaso
Ainekset
Smash burger
- 1 kpl Snellman Burgerjauheliha 20 % 650 g
- 4 kpl briossiburgerisämpylää
- 8 kpl cheddarjuustoviipaletta
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria
- 1 dl majoneesia
- 1 kpl valkosipulinkynttä
- 4 kpl salaatinlehteä
Karamellisoitu sipuli
- 2 kpl sipulia
- 1 rkl öljyä
- 0.5 rkl balsamiviinietiikkaa
- 0.5 rkl ruokosokeria
- 0.25 tl suolaa
- 0.5 dl vettä
Ohje
Ota liha huoneenlämpöön 1/2 tuntia ennen valmistusta. Leikkaa sahateräisellä veitsellä tangosta apuviivojen avulla ohuita pihvejä, tässä reseptissä yhdestä paketista tehdään kahdeksan mehevää pihviä.
Valmista karamellisoitu sipuli. Kuori ja viipaloi sipulit, paista miedolla lämmöllä pannulla öljyssä, kunnes sipuli on saanut väriä, lisää muut ainekset ja sekoita. Anna hautua vielä puolisen tuntia välillä sekoittaen.
Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi ja sekoita se majoneesin joukkoon.
Laita pihvi erittäin kuumalle tasaiselle paistolevylle ilman öljyä. Laita pala leivinpaperia pihvin päälle. Paina pihviä tiukasti paistolevyä vasten n. 5 sekuntia kattilanpohjalla, pihviprässillä tai muurauslastalla niin, että pihvi litistyy kunnolla. Poista leivinpaperi.
Paista noin 1 minuutti. Irrota metallisella lastalla ja käännä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää juusto ja paista vielä noin minuutti. Nosta kaksi pihviä päällekkäin.
Rakenna lopuksi smashburgeri alhaalta ylös. Tässä reseptissä aloitamme aiolilla, salaatti, pihvit ja viimeisenä karamellisoitu sipuli.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 275 g | |
---|---|---|
Energia | 1382 kJ / 332 kcal | 3801 kJ / 912 kcal |
Rasva | 21.8 g | 59.8 g |
- josta tyydyttynyttä | 8.9 g | 24.6 g |
Hiilihydraatit | 16.1 g | 44.2 g |
- josta sokereita | 3.7 g | 10.3 g |
Proteiini | 17 g | 46 g |
Ravintokuitu | 0.9 g | 2.5 g |
Suola | 1 g | 2.8 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.