
Tantanmen
Kunnon naudan jauheliha 20 % 400 g35min
4
Keskitaso
Ainekset
- 1 kpl Snellman Kunnon naudan jauheliha 20 % 400 g
- 1 rkl öljyä
- 1 kpl 2–3 cm pala tuoretta inkivääriä
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 1 rkl miriniä tai riisiviinietikkaa
- 1 rkl La doubanjiang -tahnaa tai muuta chilitahnaa
- 0.5 tl suolaa
Keittopohja
- 5 dl kana- tai kasvislientä (tai vettä + liemikuutio)
- 5 dl kookosmaitoa
- 2 rkl soijakastiketta
- 2 rkl maapähkinävoita
- 1 rkl riisiviinietikkaa
- 1 rkl chiliöljyä
- 1 rkl sokeria
- 65 g babypinaattia
Lisäksi
- 200 g ramen-nuudeleita
- 3 kpl kevätsipulin vartta
- 2 kpl keitettyä kananmunaa
Ohje
-
Kuori ja hienonna inkivääri ja valkosipulinkynnet.
-
Ruskista jauheliha pannulla rapeaksi tilkassa öljyä. Lisää inkivääri, valkosipuli, mirinkastike, doubanjiang-tahna ja suola. Paista vielä hetki.
-
Keitä kananmunat kypsiksi (6–7 min). Laita jääkylmään veteen. Kuori ja halkaise kananmunat.
-
Mittaa kaikki keittopohjan ainekset paitsi pinaatti kattilaan. Kuumenna lähes kiehuvaksi ja lisää pinaatti. Älä keitä.
-
Keitä nuudeli pakkauksen ohjeen mukaan.
-
Hienonna kevätsipulit.
-
Jaa nuudelit keittokulhoihin ja kaada päälle keittopohjaa, kunnes nuudelit peittyvät. Lisää paistettu jauheliha. Viimeistele keitto kanamunan puolikkaalla ja kevätsipulilla.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 500 g | |
---|---|---|
Energia | 713 kJ / 171 kcal | 3566 kJ / 857 kcal |
Rasva | 12.3 g | 61.6 g |
- josta tyydyttynyttä | 7.2 g | 35.9 g |
Hiilihydraatit | 8.8 g | 43.8 g |
- josta sokereita | 1.6 g | 8.1 g |
Proteiini | 7 g | 34 g |
Ravintokuitu | 0.7 g | 3.3 g |
Suola | 0.9 g | 4.5 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.