Täyteläinen burgundinpata
4
1h 15min työaika + 1h 15min kokonaisaika
Keskitaso
Ainekset
Täyteläinen burgundinpata
- 1 kpl Snellman Naudan palapaisti 400 g
- 200 g herkkusieniä
- 3 kpl porkkanaa
- 1 rkl öljyä
- 1 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 3 dl vettä
- 2 dl punaviiniä
- 1 kpl lihaliemikuutiota
- 2 kpl keltasipulia
- 1 kpl valkosipulinkynttä
- 1 kpl laakerinlehteä
- 1 tl timjamia
- 1 kpl ripaus suolaa
- 1 kpl ripaus mustapippuria
Ohje
Ruskista liha suuren padan/kattilan pohjalla voin ja öljyn seoksessa. Ripottele päälle vehnäjauhot. Lisää vesi ja punaviini pataan.
Mausta seos ja lisää joukkoon lohkoiksi leikatut sipulit sekä hienonnettu valkosipuli. Keitä matalalla lämmöllä kannen alla noin tunnin ajan. Lisää tarvittaessa vettä ja sekoittele välillä.
Kuori porkkanat ja leikkaa ne paloiksi. Lisää porkkanat ja herkkusienet pataan. Hauduta vielä 30–60 minuutin ajan.
Lisää persiljaa pinnalle. Tarjoa keitetyn riisin kera.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 290 g | |
---|---|---|
Energia | 344 kJ / 82 kcal | 996 kJ / 238 kcal |
Rasva | 3.6 g | 10.3 g |
- josta tyydyttynyttä | 1.3 g | 3.9 g |
Hiilihydraatit | 3.2 g | 9.2 g |
- josta sokereita | 1.5 g | 4.4 g |
Proteiini | 9 g | 25 g |
Ravintokuitu | 1 g | 3 g |
Suola | 0.6 g | 1.6 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.