Tempurafriteerattu makkara, bataattisipsit ja inkivääri-sitruunaruohodippi

Tempurafriteerattu makkara, bataattisipsit ja inkivääri-sitruunaruohodippi

Tempurafriteerattu makkara on herkullinen illanistujaisateria suuremmallekin seurueelle. Aromaattiset bataattisipsit ja inkivääri-sitruunaruohomajoneesi täydentävät loistavasti ateriaa. Tämä resepti oli mukana Kunnon lenkkimakkara -reseptihaasteessa 2013, ja on Aromipaja -blogin tekemä.

4

Ainekset

Tempurafriteerattua makkaraa
  • 300 g Kunnon lenkkimakkara 500 g
  • 2.5 dl jäävettä
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 keltuaista
  • 0.5 l öljyä friteeraukseen
Bataattisipsit ja inkivääri-sitruunaruohodippi
  • 2 bataatteja
Kunnon lenkkimakkara 1

Tee näin

Tempurafriteerattua makkaraa:
  1. Laadukkaasta makkarasta saadaan valmistettua herkullinen illanistujaisateria suuremmallekin seurueelle. Kaiken lähtökohtana on maistuva lihaisa makkara, jonka valmistamiseen on käytetty laadukasta lihaa ja vähän lisäaineita. Maistuvat bataattisipsit ja aromaattinen inkivääri-sitruunaruohomajoneesi sopivat loistavasti täydentämään ateriaa.
  2. Valmista japanilaistyylinen tempurataikina juuri ennen makkarapalojen friteerausta. Erottele keltuaiset ja kaada jääkylmä vesi niiden päälle kulhoon. Veden pitää ehdottomasti olla jääkylmää. Voit kylmentää veden pakastimessa. Sekoita keltuaisten rakenne rikki, lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Upota makkarapalat taikinaan ja friteeraa kullanruskeiksi. Nostele palat talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen öljy valuu pois. Tarjoile välittömästi bataattisipsien ja inkivääri-sitruunaruohodipin kanssa.
Bataattisipsit ja inkivääri-sitruunaruohodippi:
  1. Kuori bataatit ja viipaloi ne mandoliinilla erittäin ohuiksi viipaleiksi. Voit käyttää viipaloimiseen myös terävää veistä. Lämmitä öljy paksupohjaisessa kattilassa n. 160-asteiseksi. Laita kattilaan viipaleita yksitellen sen verran, että ne uivat vapaasti eivätkä mene päällekkäin. Paista viipaleita muutama minuutti. Nosta viipaleet reikäkauhalla kuivumaan talouspaperin päälle. Ripottele heti päälle suolaa ja anna jäähtyä.
  2. Majoneesia valmistettaessa on tärkeää, että kaikki aineet ovat huoneenlämpöisiä. Erottele kananmunan keltuaiset ja laita ne tehosekoittimeen. Lisää sekoittimeen ½ limen mehu, ½ tl valkopippuria, 1 tl suolaa, 1 tl sinappia, sitruunaruohotahna sekä paloiteltu inkivääri. Sekoita ainekset nopeasti. Lisää tehosekoittimeen sen käydessä öljy ohuena nauhana. Majoneesin tulee olla koostumukseltaan paksuhkoa. Anna maustua jääkaapissa tunnin verran.
Kunnon lenkkimakkarat

”Mietittiin, että kyllähän niinkin perisuomalaisen tuotteen kuin lenkkimakkaran voi tehdä paremmin. Ja näin syntyi ajatus Kunnon lenkistä, jossa on erityisen paljon suomalaista lihaa ja niin vähän lisäaineita kuin mahdollista. Maistamalla me tätä itsekin testattiin ja hyväksi havaittiin.”

Robert, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit

Muita reseptejä