Tomaattinen ja yrttinen jauhelihakeitto
4
10min työaika + 20min kokonaisaika
Helppo
Ainekset
Tomaattinen ja yrttinen jauhelihakeitto
- 1 kpl Snellman Kunnon naudan paistijauheliha 7 % 400 g
- 1 kpl sipulia
- 3 kpl valkosipulinkynttä
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria
- 2 tl paprikajauhetta
- 1 tl kuivattua timjamia
- 5 kpl tomaattia
- 8 dl vettä
- 2 kpl lihaliemikuutiota
- 5 kpl perunaa
- 1 kpl porkkanaa
- 1 dl silputtua tuoretta persiljaa
- 1 dl hienonnettua tuoretta basilikaa
Ohje
Kuori sipuli ja valkosipulit ja pilko pieneksi silpuksi. Kuumenna iso pannu ja paista sipulit rypsiöljyssä pehmeäksi. Lisää jauheliha ja ruskista samalla kun lisäät suolan, pippurin, jauhetun paprikan ja timjamin. Pilko tomaatit karkeasti ja lisää pannulle. Kaada sekaan vesi ja murenna joukkoon lihaliemikuutiot.
Anna keiton kiehua, kuori perunat ja leikkaa kuutioiksi. Kuori porkkana ja leikkaa siivuiksi. Lisää pilkotut kasvikset keittoon ja anna kiehua hiljalleen kannen alla 20 minuuttia. Pilko yrtit ja lisää ne valmiiseeen keittoon. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa tai pippuria.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 500 g | |
---|---|---|
Energia | 236 kJ / 56 kcal | 1181 kJ / 282 kcal |
Rasva | 2.2 g | 11.2 g |
- josta tyydyttynyttä | 0.8 g | 3.8 g |
Hiilihydraatit | 3.8 g | 18.8 g |
- josta sokereita | 1.5 g | 7.5 g |
Proteiini | 5 g | 23 g |
Ravintokuitu | 1.5 g | 7.4 g |
Suola | 0.7 g | 3.6 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.