Köttfärssoppa med tomater & örter

Betygsatt 0 av 5
Tomaattinen ja yrttinen jauhelihakeitto 1

En enkel köttfärssoppa som piffats upp med färska tomater och örter. Detta ger ett extra smakrikt spad till köttfärsen som smakar riktigt lyxigt.

4

Ingredienser

  • 400 g stekmalet kött
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk rypsolja
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk torkad timjan
  • 5 tomater
  • 8 dl vatten
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 5 potatisar
  • 1 morot
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 dl strimlad basilika

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök fint. Värm en stor gryta och fräs löken mjuk i rypsolja. Tillsätt köttfärsen och bryn den samtidigt som du kryddar med salt, peppar, paprikapulver och timjan. Hacka tomaterna grovt och rör ned i köttfärsen. Häll på vatten och smula ned buljongtärningarna.
  2. Låt soppan koka upp medan du skalar potatis och skär dem i tärningar. Skala moroten och skär den i slantar. Tillsätt rotsakerna till det kokande spadet och låt småputtra under lock i 20 minuter. Hacka örterna och rör ned. Smaka av med ytterligare salt och peppar om det behövs.
Malet kött

”Vi funderade på vilken typ av malet kött man själv vill laga mat av och fick då idén om Riktigt malet kött. Det görs av färskt kött som inte varit fryst vid något tillfälle. Det bästa med Riktigt malet kött är det färska köttets fräscha smak och doft.”

Kim, Produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer

Fler recept