Jauhelihakeitto unkarilaisittain
Kunnon sika-nauta jauheliha 23 % 400 g45min
6
Helppo
Ainekset
Jauhelihakeitto unkarilaisittain
- 1 kpl Snellman Kunnon sika-nauta jauheliha 23 % 400 g
 - 1.5 rkl öljyä
 - 2 kpl sipulia
 - 3 kpl valkosipulinkynttä
 - 1.5 tl suolaa
 - 0.5 tl mustapippuria
 - 1 rkl savustettua paprikajauhetta
 - 0.5 tl kuminaa
 - 1 rkl kuivattua oreganoa
 - 1.5 l vettä
 - 0.5 dl lihafondia
 - 2 rkl tomaattipyrettä
 - 4 kpl perunaa
 - 3 kpl porkkanaa
 - 2 kpl punaista paprikaa
 - 1 kpl tölkki kuorittuja tomaatteja (n. 400 g)
 - 1 rkl sokeria
 
Lisäksi
- 0.5 dl silputtua tuoretta persiljaa
 - 1 dl smetanaa
 
Ohje
- 
Ruskista jauheliha omassa rasvassaan.
 - 
Lisää pataan paloitellut sipulit sekä hienonnetut valkosipulinkynnet ja ruskista ne.
 - 
Lisää suola, mausteet, vesi, fondi ja tomaattisäilyke.
 - 
Lisää keittoon viipaloidut porkkanat, perunalohkot ja viipaloidut paprikat. Keitä, kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä, noin 20-30 minuuttia.
 - 
Tarkista maku ja lisää jauhelihakeiton pinnalle runsaasti silputtua persiljaa.
 - 
Tarjoa smetanan kanssa.
 
Ravintosisältö
| / 100g | / Annos 460 g | |
|---|---|---|
| Energia | 335 kJ / 81 kcal | 1542 kJ / 371 kcal | 
| Rasva | 5.7 g | 26.2 g | 
| - josta tyydyttynyttä | 2.5 g | 11.4 g | 
| Hiilihydraatit | 3.7 g | 17 g | 
| - josta sokereita | 2.3 g | 10.5 g | 
| Proteiini | 3 g | 14 g | 
| Ravintokuitu | 1.1 g | 5.2 g | 
| Suola | 0.8 g | 3.7 g | 
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.
          
          
          