
Jauhelihakeitto unkarilaisittain
Kunnon sika-nauta jauheliha 23 % 400 g45min
6
Helppo
Ainekset
Jauhelihakeitto unkarilaisittain
- 1 kpl Snellman Kunnon sika-nauta jauheliha 23 % 400 g
- 1.5 rkl öljyä
- 2 kpl sipulia
- 3 kpl valkosipulinkynttä
- 1.5 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria
- 1 rkl savustettua paprikajauhetta
- 0.5 tl kuminaa
- 1 rkl kuivattua oreganoa
- 1.5 l vettä
- 0.5 dl lihafondia
- 2 rkl tomaattipyrettä
- 4 kpl perunaa
- 3 kpl porkkanaa
- 2 kpl punaista paprikaa
- 1 kpl tölkki kuorittuja tomaatteja (n. 400 g)
- 1 rkl sokeria
Lisäksi
- 0.5 dl silputtua tuoretta persiljaa
- 1 dl smetanaa
Ohje
-
Ruskista jauheliha omassa rasvassaan.
-
Lisää pataan paloitellut sipulit sekä hienonnetut valkosipulinkynnet ja ruskista ne.
-
Lisää suola, mausteet, vesi, fondi ja tomaattisäilyke.
-
Lisää keittoon viipaloidut porkkanat, perunalohkot ja viipaloidut paprikat. Keitä, kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä, noin 20-30 minuuttia.
-
Tarkista maku ja lisää jauhelihakeiton pinnalle runsaasti silputtua persiljaa.
-
Tarjoa smetanan kanssa.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 460 g | |
---|---|---|
Energia | 335 kJ / 81 kcal | 1542 kJ / 371 kcal |
Rasva | 5.7 g | 26.2 g |
- josta tyydyttynyttä | 2.5 g | 11.4 g |
Hiilihydraatit | 3.7 g | 17 g |
- josta sokereita | 2.3 g | 10.5 g |
Proteiini | 3 g | 14 g |
Ravintokuitu | 1.1 g | 5.2 g |
Suola | 0.8 g | 3.7 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.