Ungersk köttfärssoppa

Unkarilainen jauhelihakeitto 1

Köttfärssoppan som fått sin inspiration från ungersk gulaschsoppa är ypperlig talkomat. I alpländerna är gulaschsoppa en populär rätt i slalombacken.

6 45 min

Ingredienser

  • 400 g maletkött av gris och nöt
  • 1–2 msk olja
  • 2 lökar
  • 2–4 vitlöksklyftor
  • 1.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 0.5 tsk kummin
  • 1 msk torkad oregano
  • 1.5 l vatten
  • 0.5 dl köttfond
  • 2 msk tomatpuré
  • 4 potatisar
  • 2–3 morötter
  • 2 röda paprikor eller 1 1/2 dl konserverad paprika
  • 1 brk (400 g) konserverade tomater
  • 1 msk socker
Dessutom
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 1 dl smetana

Ungersk köttfärssoppa — Gör så här

  1. 6 portioner
  2. Bryn köttfärsen i sitt eget fett. Tillsätt den tärnade löken och de finfördelade vitlöksklyftorna i grytan och bryn dem. Tillsätt salt, kryddor, vatten, fond och de konserverade tomaterna
  3. Tillsätt de skivade morötterna, potatisklyftorna och de skivade paprikorna. Koka tills dess att grönsakerna är nästan mjuka, i cirka 20-30 minuter
  4. Avsmaka och strö rikligt med persilja på ytan av soppan
  5. Servera med smetana.
Jauheliha banner 02

Du myser
när vi inte fryser

Snellmans Riktigt malet kött är aldrig fruset, alltid färskt och 100-procent inhemskt kött från våra famijegårdar.

Det finns malet kött.

Och sen finns det Riktigt malet kött.

Rate

Dela

Kommentarer