Siirry sisältöön
Jauhelihakeitto unkarilaisittain

Jauhelihakeitto unkarilaisittain

Kunnon sika-nauta jauheliha 23 % 400 g

45min

6

Helppo

Tämä jauhelihakeitto on saanut innoituksensa unkarilaisesta gulassikeitosta, joka on erinomainen talkooruoka. Alppimaissa gulassikeitto on suosittua rinneruokaa ja vaikka aineksia on monta, lopputulos on sen arvoinen! Tässä ohjeessa kaikki maut yhdistyvät yhdeksi ihananmakuiseksi kokonaisuudeksi. Jauhelihakeiton lisukkeeksi sopii hyvin esimerkiksi vastaleivottu leipä.

Ainekset

Jauhelihakeitto unkarilaisittain
  • 1 kpl Snellman Kunnon sika-nauta jauheliha 23 % 400 g
  • 1.5 rkl öljyä
  • 2 kpl sipulia
  • 3 kpl valkosipulinkynttä
  • 1.5 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 1 rkl savustettua paprikajauhetta
  • 0.5 tl kuminaa
  • 1 rkl kuivattua oreganoa
  • 1.5 l vettä
  • 0.5 dl lihafondia
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 4 kpl perunaa
  • 3 kpl porkkanaa
  • 2 kpl punaista paprikaa
  • 1 kpl tölkki kuorittuja tomaatteja (n. 400 g)
  • 1 rkl sokeria
Lisäksi
  • 0.5 dl silputtua tuoretta persiljaa
  • 1 dl smetanaa

Ohje

Ruskista jauheliha omassa rasvassaan.

Lisää pataan paloitellut sipulit sekä hienonnetut valkosipulinkynnet ja ruskista ne.

Lisää suola, mausteet, vesi, fondi ja tomaattisäilyke.

Lisää keittoon viipaloidut porkkanat, perunalohkot ja viipaloidut paprikat. Keitä, kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä, noin 20-30 minuuttia.

Tarkista maku ja lisää jauhelihakeiton pinnalle runsaasti silputtua persiljaa.

Tarjoa smetanan kanssa.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 460 g
Energia 335 kJ / 81 kcal 1542 kJ / 371 kcal
Rasva 5.7 g 26.2 g
- josta tyydyttynyttä 2.5 g 11.4 g
Hiilihydraatit 3.7 g 17 g
- josta sokereita 2.3 g 10.5 g
Proteiini 3 g 14 g
Ravintokuitu 1.1 g 5.2 g
Suola 0.8 g 3.7 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle