Unkarilainen jauhelihakeitto

Unkarilainen jauhelihakeitto 1

Jauhelihakeitto on saanut innoituksensa unkarilaisesta gulassikeitosta, joka on erinomainen talkooruoka. Alppimaissa gulassikeitto on suosittua rinneruokaa ja vaikka aineksia on monta, lopputulos on sen arvoinen! Tässä ohjeessa kaikki maut tulevat yhteen ihananmakuiseen kokonaisuuteen. Esimerkiksi vastaleivottu leipä sopii hyvin jauhelihakeiton lisukkeeksi.

Kokeile ja onnistu – Herra Snellmanin jauhelihakeitto ohje, ole hyvä!

6

Ainekset

  • 400 g Sika-nauta jauhelihaa
  • 1–2 rkl öljyä
  • 2 sipulia
  • 2–4 valkosipulinkynttä
  • 1.5 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 1 rkl savustettua paprikajauhetta
  • 0.5 tl kuminoita
  • 1 rkl kuivattua oreganoa
  • 1.5 l vettä
  • 0.5 dl lihafondia
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 4 perunaa
  • 2–3 porkkanaa
  • 2 punaista paprikaa tai 1 1/2 dl paprikasäilykettä
  • 1 prk (400 g) säilöttyjä tomaatteja
  • 1 rkl sokeria
Lisäksi
  • 0.5 dl persiljasilppua
  • 1 dl smetanaa

Unkarilainen jauhelihakeitto — Ohje

  1. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Lisää pataan paloitellut sipulit sekä hienonnetut valkosipulinkynnet ja ruskista ne. Lisää suola, mausteet, vesi, fondi ja tomaattisäilyke
  2. Lisää keittoon viipaloidut porkkanat, perunalohkot ja viipaloidut paprikat. Keitä, kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä, noin 20-30 minuuttia
  3. Tarkista maku ja lisää keiton pinnalle runsaasti silputtua persiljaa
  4. Tarjoa smetanan kanssa.
Snellman_jauheliha_landingpage_banner

“Yhdistimme hyvän tuotteen ja hyvän pakkauksen. Kunnon jauhelihan uusi pakkaus on Suomen ekologisin jauhelihapakkaus ja samalla tuotekin parani käyttöominaisuuksiltaan.”

Arvioi

Jaa

Kommentit

Muita reseptejä