Jauhelihakeitto unkarilaisittain
6
45min työaika | 45min kokonaisaika
Helppo
Ainekset
Jauhelihakeitto unkarilaisittain
- 1 kpl Snellman Kunnon sika-nauta jauheliha 23 % 400 g
- 1.5 rkl öljyä
- 2 kpl sipulia
- 3 kpl valkosipulinkynttä
- 1.5 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria
- 1 rkl savustettua paprikajauhetta
- 0.5 tl kuminaa
- 1 rkl kuivattua oreganoa
- 1.5 l vettä
- 0.5 dl lihafondia
- 2 rkl tomaattipyrettä
- 4 kpl perunaa
- 3 kpl porkkanaa
- 2 kpl punaista paprikaa
- 1 kpl tölkki kuorittuja tomaatteja (n. 400 g)
- 1 rkl sokeria
Lisäksi
- 0.5 dl silputtua tuoretta persiljaa
- 1 dl smetanaa
Ohje
Ruskista jauheliha omassa rasvassaan.
Lisää pataan paloitellut sipulit sekä hienonnetut valkosipulinkynnet ja ruskista ne.
Lisää suola, mausteet, vesi, fondi ja tomaattisäilyke.
Lisää keittoon viipaloidut porkkanat, perunalohkot ja viipaloidut paprikat. Keitä, kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä, noin 20-30 minuuttia.
Tarkista maku ja lisää jauhelihakeiton pinnalle runsaasti silputtua persiljaa.
Tarjoa smetanan kanssa.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 460 g | |
---|---|---|
Energia | 335 kJ / 81 kcal | 1542 kJ / 371 kcal |
Rasva | 5.7 g | 26.2 g |
- josta tyydyttynyttä | 2.5 g | 11.4 g |
Hiilihydraatit | 3.7 g | 17 g |
- josta sokereita | 2.3 g | 10.5 g |
Proteiini | 3 g | 14 g |
Ravintokuitu | 1.1 g | 5.2 g |
Suola | 0.8 g | 3.7 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.