Jauhelihakeitto unkarilaisittain

Jauhelihakeitto unkarilaisittain

Tämä jauhelihakeitto on saanut innoituksensa unkarilaisesta gulassikeitosta, joka on erinomainen talkooruoka. Alppimaissa gulassikeitto on suosittua rinneruokaa ja vaikka aineksia on monta, lopputulos on sen arvoinen! Tässä ohjeessa kaikki maut yhdistyvät yhdeksi ihananmakuiseksi kokonaisuudeksi. Jauhelihakeiton lisukkeeksi sopii hyvin esimerkiksi vastaleivottu leipä.

Kokeile ja onnistu – Herra Snellmanin jauhelihakeitto-ohje, ole hyvä!

6 45 min

Ainekset

  • 400 g Sika-nauta jauhelihaa
  • 1–2 rkl öljyä
  • 2 sipulia
  • 2–4 valkosipulinkynttä
  • 1.5 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 1 rkl savustettua paprikajauhetta
  • 0.5 tl kuminaa
  • 1 rkl kuivattua oreganoa
  • 1.5 l vettä
  • 0.5 dl lihafondia
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 4 perunaa
  • 2–3 porkkanaa
  • 2 punaista paprikaa tai 1 1/2 dl paprikasäilykettä
  • 1 prk (400 g) säilöttyjä tomaatteja
  • 1 rkl sokeria
Lisäksi
  • 0.5 dl persiljasilppua
  • 1 dl smetanaa

Jauhelihakeitto unkarilaisittain — Ohje

  1. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan.
  2. Lisää pataan paloitellut sipulit sekä hienonnetut valkosipulinkynnet ja ruskista ne.
  3. Lisää suola, mausteet, vesi, fondi ja tomaattisäilyke.
  4. Lisää keittoon viipaloidut porkkanat, perunalohkot ja viipaloidut paprikat. Keitä, kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä, noin 20-30 minuuttia.
  5. Tarkista maku ja lisää jauhelihakeiton pinnalle runsaasti silputtua persiljaa.
  6. Tarjoa smetanan kanssa.

Vinkki!

Tutustu myös tähän tuoreilla yrteillä piristettyyn tomaattisen jauhelihakeiton ohjeeseen sekä paksumpaan gulassipataan.

Kunnon jauheliha

Rakastettu koska ei pakastettu

Snellmanin Kunnon jauheliha on aina tuoretta, pakastamatonta, 100-prosenttisesti suomalaista lihaa perhetiloilta.

On jauhelihaa.
Ja sitten on tätä Kunnon jauhelihaa.

Arvioi

Jaa

Kommentit