Siirry sisältöön
Uunitacot

Uunitacot

Paahdettu possulastu 180 g

20min (josta aktiivista 10min)

4

Helppo

Sulavan juustoiset ja ihanan rapeaksi paistetut tacot ovat takuuvarma herkku, joka valmistuu helposti uunissa. Täyte syntyy sipulista, tomaatista, tuorejuustosta, juustoraasteesta ja uusista Paahdetuista possulastuista. Tortillat taitetaan, päälle sipaistaan öljyä ja ripaus tajin-maustetta – ja kymmenessä minuutissa uunista valmistuu vastustamaton pellillinen herkkutacoja. Tarjoa guacamolen, salsan, limen ja korianterin kanssa.

Ainekset

  • 1 kpl Snellman Paahdettu possulastu 180 g
  • 10 kpl pientä (halkaisija 13 cm) tortillalettua
  • 0.5 kpl punasipulia
  • 1 kpl tomaattia
  • 100 g maustettua tuorejuustoa
  • 150 g juustoraastetta
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 tl tajin-maustetta
Lisäksi
  • 150 g guacamolea
  • 230 g tacokastiketta
  • 1 kpl limeä
  • 1 kpl ruukkua korianteria

Ohje

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuutioi tomaatti.

  2. Yhdistä kulhossa sipuli, tomaatti, possulastu, tuorejuusto ja juustoraaste.

  3. Jaa täyte tortillaletuilla niin, että se peittää puolet letusta. Taita toinen reuna päälle ja siirrä uunipellille leivinpaperin päälle.

  4. Sivele pintaan öljyä ja ripottele pinnalle tajin-maustetta. Paista 225-asteisessa uunissa keskitasolla noin 10 minuuttia.

  5. Lohko lime. Laita guacamole ja salsa tarjoilukulhoihin.

  6. Tarjoa tacot valmiin guacamolen, salsan, limelohkojen ja korianterin kanssa.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 300 g
Energia 738 kJ / 177 kcal 2215 kJ / 530 kcal
Rasva 10.4 g 31.2 g
- josta tyydyttynyttä 4.3 g 12.9 g
Hiilihydraatit 11.7 g 35 g
- josta sokereita 1.6 g 4.7 g
Proteiini 9 g 27 g
Ravintokuitu 1.2 g 3.5 g
Suola 0.7 g 2.2 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Sulavan juustoiset ja ihanan rapeaksi paistetut tacot ovat takuuvarma herkku, joka valmistuu helposti uunissa. Täyte syntyy sipulista, tomaatista, tuorejuustosta, juustoraasteesta ja uusista Paahdetuista possulastuista. Tortillat taitetaan, päälle sipaistaan öljyä ja ripaus tajin-maustetta – ja kymmenessä minuutissa uunista valmistuu vastustamaton pellillinen herkkutacoja. Tarjoa guacamolen, salsan, limen ja korianterin kanssa.

kokkaa resepti vaiheittain

Kommentoi, vinkkaa tai kysy

* Pakolliset kentät

Tallenna

Ostoslistalle