Vihreä Curry naudanlihalla (Gaeng Kiaw Wan Neua)
4
45min kokonaisaika
Helppo
Ainekset
Vihreä Curry naudanlihalla
- 2 kpl Snellman Naudan lehtipihvi ulkofileestä 2 kpl 240 g
- 2 rkl vihreää currytahnaa
- 4 dl kookosmaitoa
- 2 kpl munakoisoa
- 5 kpl kaffirlimetin lehteä
- 1.5 rkl kalakastiketta
- 1.5 tl palmusokeria
- 1 rkl maapähkinäöljyä
Koristelu
- 0.5 dl basilikanlehtiä silputtuna
- 2 kpl punaista chiliä
Ohje
Tee pihveistä suikaleita. Laita öljyä kattilaan ja lisää lämpimään öljyyn currypasta ja ruskista kunnes alkaa tuoksua hyvälle.
Lisää vähitellen purkillinen kookosmaitoa, sekoita koko ajan.
Anna kiehua hetken. Lisää liha ja kaiffirlimetinlehdet, keitä noin 4 min kunnes liha on kypsää.
Lisää loput kookosmaidosta, palmusokeri ja kalakastike.
Kun seos kiehuu, lisää munakoison lohkot.
Anna kiehua kunnes munakoisot ovat kypsiä, kaada tarjoilukulhoon.
Koristele basilikan lehdillä ja chilillä.
Tarjoile jasmiiniriisin kera.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 370 g | |
---|---|---|
Energia | 588 kJ / 141 kcal | 2177 kJ / 522 kcal |
Rasva | 8.3 g | 30.8 g |
- josta tyydyttynyttä | 5.8 g | 21.4 g |
Hiilihydraatit | 7.7 g | 28.4 g |
- josta sokereita | 2.5 g | 9.3 g |
Proteiini | 8 g | 30 g |
Ravintokuitu | 1.8 g | 6.5 g |
Suola | 0.6 g | 2.1 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.