Pyöreä voileipäkakku

Pyöreä voileipäkakku

Pyöreä voileipäkakku on oiva tapa tuoda hieman vaihtelua juhlapöytään. Ja mikä parasta, tämä pyöreä voileipäkakku ei kerää kehuja ainoastaan ulkonäöllään, vaan lisäksi se on myös erinomaisen maukas. Herra Snellmanin pyöreä voileipäkakku saa pippurista makua täytteessä käytetystä Snellmanin kotimaisesta pippurimeetvurstista sekä kakun koristeluun käytetystä mureasta Ohuen ohuesta pippurisesta naudanpaistista.

Pyöreä voileipäkakku -reseptiä voi toki hyödyntää myös perinteisempää suorakaiteen mallista voileipäkakkua tehtäessä. Muista myös Herra Snellmanin Helppo voileipäkakku -ohje!

10

Ainekset

Täyte:
  • 100 g kotimaista pippurimeetvurstia, pilkottuna
  • 1 dl pilkottua kurkkua
  • 1 dl pilkottua punaista paprikaa
  • 1 dl vihreitä yrttejä silputtuna esim. korianteria, lehtipersiljaa, ruohosipulia
  • 1 dl majoneesia
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 tl currya
  • 1 tl maustepaprikaa
  • suolaa ja pippuria maun mukaan
  • 1 dl maitoa
  • 12 siivua vaaleaa paahtoleipää (vehnä)
  • 12 siivua tummaa paahtoleipää (ruis)
Voileipäkakun koristelu:
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl turkkilaista jogurttia
  • 1 tl vihreää pestoa
  • 1 pkt Ohuen ohut pippurinen naudanpaistia
  • pilkottuja yrttejä, korianterinlehtiä, viinirypäleitä, tomaatteja, syötäviä kukkia
Kotimainen pippurimeetvursti 1

Pyöreä voileipäkakku — Ohje

  1. Ota esiin irtopohjavuoka (läpimitta: 20 cm).
  2. Tee voileipäkakun täyte: Sekoita pilkottu pippurimeetvursti, kurkku ja paprika sekä vihreät yrtit majoneesin ja tuorejuuston kanssa.
  3. Lisää curry, paprika sekä suolaa ja pippuria maun mukaan.
  4. Laimenna maidolla, jotta täyte on helpompi levittää. Tämä tekee kakusta myös mehevämmän.
  5. Kokoa pyöreä voileipäkakku: Poista reunat leivistä.
  6. Laita noin 5 vehnäviipaletta vuoan pohjaan. Saadaksesi pyöreän pohjan pilko osa leivistä sopivan kokoisiksi.
  7. Levitä päälle kolmasosa täytteestä. Tee sitten toinen leipäkerros tummemmasta leivästä.
  8. Levitä päälle täytettä. Toista vaalealla leivällä.
  9. Levitä loput täytteestä. Lopuksi laita päälle tummempi leipäkerros.
  10. Peitä kakku tuorekelmulla ja laita lautanen päälle painoksi. Anna seistä jääkaapissa pari tuntia tai yön yli.
  11. Aloita voileipäkakun koristelu irrottamalla vuoan reunat ja kääntämällä kakku ylösalaisin lautaselle.
  12. Sekoita tuorejuusto, turkkilainen jogurtti ja pesto ja levitä voileipäkakun päälle. Käytä lastaa saadaksesi hienot reunat.
  13. Koristele kakun reunat yrteillä.
  14. Pilko naudanpaistiviipaleet puolikuiksi ja kääri jokainen viipale ruusuksi. Asettele viipaleet kauniiksi seppeleeksi kakun päälle.
  15. Aseta kakun keskelle viinirypäleitä ja tomaatteja. Viimeistele voileipäkakun koristelu syötävillä kukilla.

Vinkki!

Pyöreän voileipäkakun resepti videolla:

Löydät reseptivideon myös täältä.

Tutustu myös muihin Herra Snellmanin voileipäkakkujen resepteihin.

Snellman-Tuotekehittaja_Tore

“Meetvurstin valmistus täällä Pietarsaaressa aloitettiin jo 50-luvulla, joten kyllä tässä alkaa melkoisen pitkät perinteet olla. Tarkkaa käsityötähän tämä edelleen on, jotta saadaan maku kohdalleen ja rakenteesta tulee sopivan tasaista. Meidän meetvursteissa ei ole hevosenlihaa, vaan suomalaista nautaa ja possua. Savustukseen käytetään leppä- ja koivulastuja ja pitkä jälkikypsytys viimeistelee meetvurstin maun.”

Tore, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit

Muita reseptejä