
Helppo voileipäkakku vuoassa
Ohuen ohut pippurinen kinkku 150 g40min
10
Helppo
Unohda monimutkaiset rakenteet ja pitkät työvaiheet – tässä tulee helppo voileipäkakku, joka kootaan ja tarjoillan vuoassa! Kakku hurmaa mehevyydellään ja maullaan, ja on selvästi yksinkertaisempi valmistaa kuin perinteinen voileipäkakku. Se on myös helppo koristella näyttäväksi – vain mielikuvitus on rajana! Anna maustua yön yli ja nauti seuraavana päivänä.
Tämä resepti on julkkiskokki Micke Björklundin käsialaa.
Ainekset
Pohja
- 18 kpl viipaletta paahtoleipää
- 4 kpl maitoa
Meetvurstitäyte
- 2 kpl Snellman Pippurinen meetvursti 120 g
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 2 dl ranskankermaa
- 50 g silputtua tuoretta persiljaa
- mustapippuria
Kinkkutäyte
- 1 kpl Snellman Ylikypsä Kinkku 300 g
- 2 kpl omenaa
- 100 g kurkkusalaattia
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 2 dl ranskankermaa
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria
Koristelu
- 1 kpl Snellman Ohuen ohut meetvursti 100 g
- 1 kpl Snellman Ohuen ohut pippurinen kinkku 150 g
- 50 g rucolasalaattia
- 5 kpl retiisiä
- 50 g kirsikkatomaatteja
Ohje
-
Meetvurstitäyte: Leikkaa meetvursti suikaleiksi ja sekoita se muiden täytteen ainesten kanssa.
-
Kinkkutäyte: Leikkaa kinkku suikaleiksi ja raasta omenat karkeasti. Sekoita omena ja kinkku muiden täytteen ainesten kanssa.
-
Kokoa kakku. Leikkaa leivistä reunat pois ja aseta ensimmäinen leipäkerros uunivuoan pohjalle. Kostuta leivät maidolla.
- Levitä meetvurstitäyte leipien päälle. Lisää uusi kerros leipää ja kostuta taas maidolla.
- Levitä suurin osa kinkkutäytteestä leipien päälle. Lisää taas uusi kerros leipää ja kostuta maidolla.
- Levitä jäljelle jäänyt kinkkutäyte päällimmäiseksi.
- Koristele kakku ensin täytteillä ja sitten muilla haluamillasi koristeilla (esim. vihanneksilla, yrteillä, juustoraasteella jne.).
- Peitä kakku kelmulla ja anna maustua jääkaapissa yön yli.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 250 g | |
---|---|---|
Energia | 794 kJ / 191 kcal | 1986 kJ / 477 kcal |
Rasva | 13.4 g | 33.5 g |
- josta tyydyttynyttä | 7.1 g | 17.9 g |
Hiilihydraatit | 9.6 g | 24 g |
- josta sokereita | 3.1 g | 7.7 g |
Proteiini | 8 g | 21 g |
Ravintokuitu | 0.9 g | 2.3 g |
Suola | 1.3 g | 3.4 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.
Unohda monimutkaiset rakenteet ja pitkät työvaiheet – tässä tulee helppo voileipäkakku, joka kootaan ja tarjoillan vuoassa! Kakku hurmaa mehevyydellään ja maullaan, ja on selvästi yksinkertaisempi valmistaa kuin perinteinen voileipäkakku. Se on myös helppo koristella näyttäväksi – vain mielikuvitus on rajana! Anna maustua yön yli ja nauti seuraavana päivänä.
Tämä resepti on julkkiskokki Micke Björklundin käsialaa.
Täytteiden tarkemmat ainesuhteet kirjallisesti, kiitos! Video etenee liian nopeasti.
Ensimmäiseen täytteeseen sekoitat 200 g maustamatonta tuorejuustoa, 2 dl ranskankermaa, 50 g silputtua tuoretta persiljaa, mustapippuria ja suolaa. Siihen pippurimeetwursti pilkottuna.
Toiseen täytteeseen 200 g maustamatonta tuorejuustoa, 2 dl ranskankermaa, suolaa ja pippuria, ja lisäksi omena. Tähän paloittelet ylikypsää kinkkua.
Toivottavasti näillä kakku onnistuu! Kerrohan ihmeessä miten meni! Meidän mielestämme tämä on ihan paras voileipäkakkuresepti, ja täytteiden leikkelevaihtoehtoja löytyy myös muita.
/Antti K