Siirry sisältöön
Voileipäkakkurulla kinkkutäytteellä

Voileipäkakkurulla kinkkutäytteellä

Milano salami 100 g

10

1t työaika | 5t kokonaisaika

Keskitaso

Tämä voileipäkakkurulla on juhlapöydän kuningatar! Helppo kinkkutäyte surautetaan tasaiseksi tehosekoittimella, levitetään paahtoleipälevyn väliin ja rullataan kääretortun tapaan rullaksi. Herkkään ja kauniiseen koristeluun saat halutessasi täsmätärpit reseptivideolta, tai sitten voit päästää koristelussa luovuutesi valloilleen. Kummassakin tapauksessa lopputulos on takuulla maukas!

Ainekset

Täyte
  • 1 kpl Snellman Ylikypsä Kinkku 300 g
  • 1 kpl suippopaprikaa
  • 1 kpl rasia aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuustoa (200 g)
  • 1 kpl kevätsipulia
  • 0.5 kpl ruukkua ruohosipulia
  • 0.3 tl mustapippuria
Lisäksi
  • 12 kpl viipaletta paahtoleipää
  • 0.5 dl maitoa
Kuorrutus
  • 1 kpl rasia ruohosipulituorejuustoa (200 g)
  • 2 tl ranskankermaa
  • 2 rkl silputtua ruohosipulia
  • 0.3 tl rouhittua mustapippuria
Koristelu

Ohje

Valmista voileipäkakun täyte. Leikkaa ylikypsä kinkku kuutioiksi. Hienonna ruoho- ja kevätsipuli. Leikkaa paprika muutamaan osaan. Lisää kaikki täytteen raaka-aineet tehosekoittimeen ja sekoita keskenään tasaiseksi massaksi.

Leikkaa paahtoleivistä reunat pois ja kaulitse leipäviipaleet yksittäin mahdollisimman ohuiksi. Asettele viipaleet vieri viereen, hieman lomittain, pöydälle levitetyn tuorekelmun päälle. Kauli leipälevyä vielä ohueksi ja paina erityisen huolella kohdista, joissa leipäviipaleet ovat lomittain. Kastele leipälevy kevyesti maidolla esimerkiksi pullasudin avulla.

Levitä kinkkutäyte tasaisesti kostutetun leipälevyn päälle. Rullaa tiukaksi kääretortuksi kelmun tai leivinpaperin avulla. Kääri valmis rulla vielä puhtaan keittiöpyyhkeen sisään. Anna maustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia.

Valmista kuorrute sekoittamalla kuorrutteen raaka-aineet kulhossa keskenään.

Valmistele koristeet. Halkaise kirsikkatomaatit, hienonna kevätsipuli, leikkaa kurkusta pitkiä suikaleita kuorimaveitsen avulla ja pippurikinkusta ja salamista ruusukkeita.

Aseta rullattu kinkkuvoileipäkakku tarjoiluvadille ja levitä kuorrute päälle. Koristele kurkkusuikaleilla, puolitetuilla kirsikkatomaateilla, leikkeleruusukkeilla, kevätsipulilla ja syötävillä kukilla. Ripottele seesaminsiemeniä voileipäkakkurullan sivuille.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 140 g
Energia 636 kJ / 152 kcal 890 kJ / 213 kcal
Rasva 8.6 g 12 g
- josta tyydyttynyttä 4.8 g 6.7 g
Hiilihydraatit 10.1 g 14.2 g
- josta sokereita 1.9 g 2.6 g
Proteiini 8 g 11 g
Ravintokuitu 1 g 1.4 g
Suola 0.9 g 1.3 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

kokkaa resepti vaiheittain

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle