Hoppa till innehållet
Smörgåsrulltårta med skinka

Smörgåsrulltårta med skinka

Milano salami 100 g

10

1h tillagningstid | 5h total tid

Medel

Den här smörgåsrulltårtan är festdukningens juvel! Den enkla skinkfyllningen görs jämn och slät i en mixer, breds ut på brödskivorna och rullas sedan ihop till en rulle. På videon hittar du vägkartan till en både delikat och vacker dekoration, eller så låter du kreativiteten flöda fritt. I båda fallen är slutresultatet garanterat gott!

Ingredienser

Fyllning
Dessutom
  • 12 rostat bröd
  • 0.5 dl mjölk
Garnering
  • 1 Färskost med graslök (200 g)
  • 2 tsk crème fraiche
  • 2 msk hackad gräslök
  • 0.3 tsk grovmald svartpeppar
Garnering

Instruktioner

Rör först ihop fyllningen till smörgåstårtan. Skär tärningar av skinka, finhacka gräslöken och vårlöken och skär också paprikan i bitar. Lägg samtliga ingredienser i en hushållsberedare och rör ihop till en jämn massa.

Skär kanterna av brödskivorna och kavla brödet så tunt som möjligt. Placera skivorna intill varandra, lätt överlappande, på en film du brett ut på arbetsbänken. Kavla ännu ut plattan och var speciellt noga med fogarna. Blötlägg sen lätt brödplattan med mjölk med hjälp av en bullapensel.

Sprid ut skinkfyllningen på den blötlagda brödplattan. Rulla ihop till en kompakt rulltårta med hjälp av filmen eller bakplåtspapper. Svep ännu in den färdiga rullen i en kökshandduk och låt ta smak i kylskåp åtminstone fyra timmar.

Rör ihop samtliga ingredienser för garneringen i en skål.

Gör nu dekorationerna. Halvera körsbärstomaterna, finhacka vårlöken och skär tunna strimlor av gurkan med hjälp av en skalkniv. Gör rosor av pepparskinkan.

Placera rulltårtan på ett serveringsfat och bred ut garneringen så den täcker hela tårtan. Dekorera med strimlad gurka, körsbärstomathalvor, skinkrosor, vårlök och ätbara blommor. Sprid sesamfrön längs med sidorna.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 140 g
Energi 636 kJ / 152 kcal 890 kJ / 213 kcal
Fett 8.6 g 12 g
- varav mättat fett 4.8 g 6.7 g
Kolhydrat 10.1 g 14.2 g
- varav sockerarter 1.9 g 2.6 g
Protein 8 g 11 g
Fiber 1 g 1.4 g
Salt 0.9 g 1.3 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

fixa receptet steg-för-steg

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan