Maatiaispossun juhlakinkku luuton tuore n. 3 kg
Maatiaispossun luuton juhlakinkku valmistetaan tuoresuolaamalla kokonaisesta kinkusta. Kinkku saa levätä vuorokauden ennen kuin se pakataan. Näin kinkku ei kutistu liikaa uunissa, ja se säilyttää mehevyytensä. Liha on tietysti kotimaista, pakastamatonta, GMO-vapaata maatiaispossua perhetiloilta. N. 3 kg kinkku on sopiva juhlapöydän herkku pienemmälle seurueelle.
Lihapitoisuus
84%
Paino
3kg
Tuotetiedot
Ainekset
Suomalainen sianliha (84 %), vesi, suola, stabilointiaineet (E450, E451), hapettumisenestoaine (E301).
Tuotenumero
17059
EAN-koodi
2396260500007
Ravintosisältö
Energia kcal | 140 kcal |
Energia kJ | 590 kJ |
Rasva | 8.4 g |
- josta tyydyttynyttä | 3 g |
Hiilihydraatit | 0.1 g |
- josta sokereita | 0 g |
Proteiini | 16 g |
Suola | 1.3 g |
Laktoosi | 0 g |
Valmistusohje
Ota tuore, pakastamaton kinkku huoneenlämpöön n. 5 tuntia ennen paistamista. Kinkun sisälämpötilan olisi hyvä olla n. +10 °C ennen paistamisen aloittamista. PAISTO: Lämmitä uuni 100 °C:een. Poista kinkku pakkauksestaan. Laita paistopussiin ja sen jälkeen uuniin kamara ylöspäin. Voit paistaa kinkun myös ilman paistopussia. Laita kinkku tällöin ritilälle ja aseta alle syvä uunipelti, jonka pohjalle on kaadettu vettä. Vesi estää rasvan palamisen kiinni peltiin. Paista kinkkua 1,5 - 2 tuntia/kg. Ota kinkku uunista, kun lämpömittari osoittaa 74 °C. Jos haluat ylikypsän kinkun, paista 83 °C:een.