Siirry sisältöön

Snellman teki sen taas: ”Voimme olla tästä tuotteesta todella ylpeitä”

Herra Snellman tuo syksyllä kauppoihin todellisia huippu-uutuuksia. Maatiaispossun nopeissa ja rapeissa fileelastuissa maistuvat itämaiset maut. Erityisen ylpeitä Pietarsaaressa ollaan ainutlaatuisesta suomalaisesta ilmakuivatusta kinkusta.

Suomessa ilmakuivattuja kinkkuja on löytynyt kaupan hyllystä jo pitkään, ja tarjonnan ovat muodostaneet lähinnä tuontituotteet. Hyvän maun ja rakenteen rinnalla tärkeitä ominaisuuksia ovat kuluttajien mielestä käsityöläisyyden tuntu ja tuotteen alkuperä.

– Kuka sanoi, että ilmakuivattujen kinkkujen pitää tulla Parmasta? ​Nyt ne tulevat Pietarsaaresta, toteaa Snellmanin lihanjalostuksen markkinointi- ja viestintäjohtaja Tommi Fors.

Suomalainen ilmakuivattu kinkku.

Ilmakuivattua kinkkua pidetään todellisena lihatuotteiden taidonnäytteenä, joten ei ihme, että Snellmanin tuotekehittäjät olivat unelmoineet itse tehdystä ilmakuivatusta kinkusta jo pitkään. Oppia haettiin maailmalta vuosien ajan mutta lopulta haluttiin lähteä rohkeasti tekemään uniikkia ja omanlaatuista ilmakuivattua kinkkua suomalaisista lähtökohdista – eikä kopiota muista.

Snellmanin uusi ilmakuivattu kinkku tehdään käsityönä perinteisellä tavalla kokonaisesta, luuttomasta maatiaispossun kinkusta. ​Valikoidut kinkut kuivasuolataan ja maustetaan, jonka jälkeen ne saavat levätä useamman viikon kylmässä, jotta suolaus tasaantuu.

Lepoajan jälkeen makuja herätellään noin viikon ajan nostamalla lämpötila yli 20 asteeseen. Tämän jälkeen kinkkuja ilmakuivataan muutamia kuukausia, tiiviin ja säännöllisen tarkkailun alla.

Maatiaispossusta valmistettu ilmakuivattu kinkku on rakenteeltaan lihaisan pehmeä, herkullisen ohut ja maultaan puhdas, raikas ja tasapainoinen.

– Kuluttajatestissä osoitimme, että meillä Pietarsaaressa on osaamista tuottaa kilpailukykyisiä tuotteita maailmankuuluille kinkuille. Voimme olla todella ylpeitä suomalaisesta, Pietarsaaressa valmistetusta ilmakuivatusta kinkusta, ja toivomme että mahdollisimman moni innostuu kokeilemaan tuotteita, linjaa Fors.

Suomalainen kylmäsavustettu kinkku.

Ilmakuivattu uutuus saa kaupan hyllyssä kaverikseen myös kylmäsavustetun version. Kinkku savustetaan herättelyvaiheessa, pehmeän savumaun aikaansaamiseksi.

Makumaailmoja Aasiasta

Maatiaispossun nopeat ja rapeat fileelastut valmiilla maustekastikkeilla tarjoavat aasialaisista ravintoloista tuttuja makuja helposti. Nämä paneroidut fileelastut ovat saatavilla kahdella mausteisella kastikevaihtoehdolla – Shanghai Sizzle ja Teriyaki twist. Kastikkeet ovat täydellinen yhdistelmä makeutta, mausteisuutta ja lämmintä potkua.

Maatiaispossun nopeat ja rapeat fileelastut 350 g, Shanghai sizzle.

– Lastut on helppo ja nopea kypsentää joko airfryerissa, uunissa tai pannulla. Paistamisen jälkeen valmis maustekastike sekoitetaan lastuihin. Lisukkeeksi sopivat mainiosti riisi tai nuudelit ja vaikkapa kätevät pikkelikasvikset, Snellmanin ravitsemusasiantuntija Suvi Myllymäki kertoo.

Maatiaispossun nopeat ja rapeat fileelastut 350 g, Teriyaki twist.

Nopeasti kypsyvät lastut tuovat helpotusta hektiseen arkeen, mutta soveltuvat myös herkutteluun ja naposteluun läpi vuoden.

–  Lastut itsessään ovat täysin laktoosittomia ja gluteenittomia, joten ne soveltuvat moneen ruokavalioon. On hyvä kuitenkin huomioida, että Teriyaki twist -kastike sisältää pienen määrän vehnää, joten tämä toinen kastike ei ole gluteeniton, muistuttaa Myllymäki.

Porsaanlihatarjonnassa Herra Snellmanilta löytyy syksystä alkaen myös suuren suosion saavuttanut nyhtöpossu, eli pulled pork. Tämä monipuolinen tuote taipuu helposti hampurilaisiin, tortilloihin, salaatteihin ja monipuoliseen ruuanlaittoon. Valmiiksi maustetun ja kypsän lihan voi käyttää sellaisenaan tai tuunata kastikkeilla käyttötarkoituksen mukaan.

Maatiaispossun pulled pork 180 g.

Uusia makuja tutuissa pakkauksissa

Snellmanin Kunnon lihapullat ovat löytäneet paikkansa suomalaisten sydämissä ja ostoskoreissa, ja nyt näitä herkkupalleroita saa myös lempeällä jalapenolla ja täyteläisellä cheddarilla maustettuna. Lihapullien korkea lihapitoisuus kohtaa erinomaisen makuparin, cheddarin ja jalapenon. Kyseessä on erinomainen napostelutuote niin kylmänä kuin lämpimänä.

Kunnon jalapeno-cheddar lihapullat 270 g.

Uusi Maatiaispossun valkosipuli-persilja fileepihvi on kahden kappaleen kätevä pihvipakkaus, jonka klassinen makumaailma sopii moniin ruokiin.

Uutuudet, syyskuu 2024: