Chili con carne
35min
6
Lätt
Ingredienser
Chili con carne
- 1 pkt Snellman Stekmalet kött av nöt 7 % 400 g
- 1 lök
- 2 brk kidneybönor
- 3 msk tomatpuré
- 500 g passerade tomater
- 1 buljongtärning
- 1 vitlökslyftor
- 2 tsk paprikapulver
- 0.5 tsk svartpeppar
- 2 tsk socker
- 0.5 tsk salt
- 0.25 tsk kanel
- 1 msk olja för stekning
- 1 röd paprika
- 2 dl vatten
- 1 mild färsk chili
Instruktioner
Avlägsna alla frön från paprikan och skär i små kuber. Skala och hacka löken, finhacka även chilin.
Bryn malet kött i en kastrull i en skvätt olja. Lägg lök, paprika och chili i kastrullen och stek ännu i någon minut.
Fyll på med tomatpuré och passerade tomater. Smula i en buljongkub häll i vatten. Låt puttra under lock i ca. 15 minuter.
Lägg kidneybönorna i kastrullen efter att du sköljt bönorna och hällt ur vätskan. Kryssa med paprikapulver, svartpeppar, socker, salt och kanel. Låt puttra i ytterligare 5 minuter.
Servera din chili con carne med kokt ris.
Tips
Vill du ha mer krut i din portion dunkar du in ytterligare en chili i härligheten!
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 300 g | |
---|---|---|
Energi | 325 kJ / 78 kcal | 975 kJ / 233 kcal |
Fett | 2.7 g | 8 g |
- varav mättat fett | 0.9 g | 2.8 g |
Kolhydrat | 4.8 g | 14.3 g |
- varav sockerarter | 2.7 g | 8.1 g |
Protein | 7 g | 22 g |
Fiber | 2.2 g | 6.5 g |
Salt | 0.6 g | 1.7 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.