Hoppa till innehållet
Chili con carne

Chili con carne

Stekmalet kött av nöt 7 % 400 g

35min

6

Lätt

Chilipeppar med kött, eller Chili con carne som det heter på spanska, lyckas med Herr Snellmans maletkött av nöt.

Ingredienser

Chili con carne
  • 1 pkt Snellman Stekmalet kött av nöt 7 % 400 g
  • 1 lök
  • 2 brk kidneybönor
  • 3 msk tomatpuré
  • 500 g passerade tomater
  • 1 buljongtärning
  • 1 vitlökslyftor
  • 2 tsk paprikapulver
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 tsk socker
  • 0.5 tsk salt
  • 0.25 tsk kanel
  • 1 msk olja för stekning
  • 1 röd paprika
  • 2 dl vatten
  • 1 mild färsk chili

Instruktioner

Avlägsna alla frön från paprikan och skär i små kuber. Skala och hacka löken, finhacka även chilin.

Bryn malet kött i en kastrull i en skvätt olja. Lägg lök, paprika och chili i kastrullen och stek ännu i någon minut.

Fyll på med tomatpuré och passerade tomater. Smula i en buljongkub häll i vatten. Låt puttra under lock i ca. 15 minuter.

Lägg kidneybönorna i kastrullen efter att du sköljt bönorna och hällt ur vätskan. Kryssa med paprikapulver, svartpeppar, socker, salt och kanel. Låt puttra i ytterligare 5 minuter.

Servera din chili con carne med kokt ris.

Tips

Vill du ha mer krut i din portion dunkar du in ytterligare en chili i härligheten!

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 300 g
Energi 325 kJ / 78 kcal 975 kJ / 233 kcal
Fett 2.7 g 8 g
- varav mättat fett 0.9 g 2.8 g
Kolhydrat 4.8 g 14.3 g
- varav sockerarter 2.7 g 8.1 g
Protein 7 g 22 g
Fiber 2.2 g 6.5 g
Salt 0.6 g 1.7 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

fixa receptet steg för steg

Kolla hela receptvideon

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan