Hoppa till innehållet

Snellman gjorde det igen: ”Den här produkten kan vi vara stolta över”

Hösten för igen med sig en rejäl uppsättning med fantastiska nyheter från Herr Snellman. De snabba och krispiga filéflarnen av lantgris bjuder på österländska smaker. En speciell produkt ger också orsak till en alldeles exceptionell entusiasm.

Finländarna har länge kunnat njuta av lufttorkade skinkor och utbudet i butiken har främst utgjorts av importerade produkter. Vid sidan av en god smak och fin struktur tenderar konsumenterna att lägga speciell vikt vid produktens ursprung och ett rejält mått av handarbete i tillverkningen.

– Vem sade att lufttorkad skinka måste komma från Parma? Nu kommer den från Jakobstad, konstaterar marknadsförings- och kommunikationsdirektör Tommi Fors från Snellmans köttförädling.

Finsk lufttorkad skinka 80 g.

Den lufttorkade skinkan anses som något av ett mästerverk inom charkuteribranschen, så det är ingen överraskning av produktutvecklarna på Snellman under en längre tid drömt om att göra en egen variant. Intryck och inspiration har man sökt internationellt under många år, men slutligen gick man in för att göra en egen och unik lufttorkad skinka. Utgående från finländska förhållanden, utan att kopiera någon annan.

Den nya lufttorkade skinkan görs som ett traditionellt hantverk från en hel och benfri skinka av den inhemska lantgrisen. Först torrsaltar och kryddar man utvalda skinkor, som sen får vila nedkylda i flera veckor för att jämna ut sältan.

Efter vilan väcker man smakerna i skinkan i varmare temperatur innan själva lufttorkandet inleds – en period som omfattar några månader under noggrann och intensiv övervakning.

Slutresultatet är en lufttorkad skinka av lantgris med mjuk och köttrik men tunn struktur som bjuder på en ren, fräsch och balanserad smakupplevelse.

– Konsumtenttesterna visade att vi har kompentensen att producera en fullgod konkurrent till de världsberömda skinkorna också i Jakobstad. Vi kan verkligen vara stolta över den i Jakobstad producerade, inhemska lufttorkade skinkan och hoppas naturligtvis att så många som möjligt testar den, säger Fors.

Finsk kallrökt skinka 80 g.

Skinknyheterna i butikshyllan är de facto två till antalet, eftersom den lufttorkade skinkan får sällskap av en kallrökt variant. Den kallröks efter kryddningen, för att ge skinkan en balanserad och mjuk rökighet.

Skinkorna gör sig perfekt på till exempel tapastallriken eller på en riktigt god, hemmagjord pizza.

Asiatiska smakupplevelser

De snabba och krispiga filéflarnen av lantgris med färdiga såser erbjuder en enkel biljett till bekanta smakupplevelser från asiatiska restauranger. Dessa panerade filéflarn finns i två kryddiga alternativ – Shanghai Sizzle och Teriyaki Twist. Såserna är den perfekta kombinationen av sötma, kryddighet och lämpligt med sting.

Snabba och krispiga filéflarn av lantgris 350 g, Shanghai Sizzle.

– Flarnen är enkla och snabba att tillaga antingen i airfryer, ugn eller stekpanna. När flarnen är färdiga rör man i såsen och kombinerar med ris, nudlar eller picklade grönsaker, säger Snellmans näringsexpert Suvi Myllymäki.

Snabba och krispiga filéflarn av lantgris 350 g, Teriyaki Twist

De helt gluten- och laktosfria flarnen är speciellt tänkta att underlätta en hektisk vardag, men passar också utmärkt för större dukningar och ett enkelt men läckert kvällsmål.

Snellman erbjuder också från hösten en egen variant av en mycket populär Pulled pork. Denna mångsidiga produkt fyller du lätt hamburgare och tortillas med eller använder i sallader eller annan matlagning. Det färdigkryddade köttet kan användas som sådant och ges extra nyanser med olika såser, beroende på användningsområde.

Pulled pork av lantgris 180 g.

Nya smaker i bekanta förpackningar

Snellmans Riktiga köttbullar hittade snabbt sin plats i finländarnas hjärtan och varukorgar, och nu finns dessa delikatesser även i en version fyllda med mild jalapeño och fyllig cheddar. Den för Snellmans produkter typiskt höga kötthalten kombineras mycket lyckat med cheddar och jalapeno. Dessa bullar är alltid bra att ha till hands i kylskåpet och är lika goda varma som kalla.

Riktiga köttbullar 270 g, jalapeño-cheddar.

Filébiffarna av lantgris återfinns också i en ny smakvariant, två läckra biffar som kryddas med vitlök och persilja går att kombinera med många rätter.

Nyheter, september 2024: