Ärtsoppa

Betygsatt 0 av 5
Hernekeitto

Ärtsoppa är en enkel vardagsrätt som bara blir bättre i kylskåpet. En traditionell ärtsoppa tillreds av rökt griskött. Du kan också frysa ärtsoppan.

10 5 min

Ingredienser

  • 500 g gula eller gröna ärtor
  • 2 l vatten
  • 800 g nötstek, strimlad
  • 1 gul lök
  • 1 tsk Mejram
  • 3 msk senap
  • salt

Gör så här

  1. Skölj ärtorna och blötlägg över natten. Bryn köttet och löken. Sätt alla ingredienserna i en kastrull. Låt koka åtminstone i två timmar på svag värme, rör om emellan. Ifall ärtsoppan blir för tjock kan du tillsätta mera vatten.
Strimlor och tärningar

“Hos oss görs strimlor och tärningar alltid av finländskt kött som inte varit nedfryst vid något tillfälle. Vi tillsätter inte heller något vatten. Och visst bryns de vackert och klumpar inte heller ihop sig i stekpannan.”

Kai, produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer

Fler recept