Hernekeitto

Arvostelu tuotteesta: 0 / 5
Hernekeitto 1

Hernekeitto on helppo ja halpa arkiruoka, joka paranee vaan jääkapissa. Snellmanin Naudan paistisuikaleet sopii hernekeittoon mainiosti, vaikkapa perinteisesti hernekeitto valmistetaan savustetusta porsaanlihasta. Tuliko tehtyä isompi annos? Ei hätää, hernekeiton voi myös pakastaa. Jälkiruoaksi sopii hyvin letut tai pannukakku! Hernekeiton mausteet voi vaihdella maun mukaan, myös timjami, kerma ja sipuli sopivat hyvin reseptiin!

Tässä Herra Snellmanin hernekeitto resepti, ole hyvä!

10 5 min

Ainekset

  • 1 tl meiramia
  • 3 rkl sinappia
  • suolaa
  • 500 g keltaisia tai vihreitä herneitä
  • 2 l vettä
  • 800 g naudan paistisuikale
  • 1 iso sipuli

Tee näin

  1. Huuhtele herneet ja liota yön yli.
  2. Ruskista liha ja kuullota sipuli.
  3. Laita ainekset kattilaan ja anna kiehua miedolla lämmöllä vähintään pari tuntia, hämmennä välillä.
  4. Jos hernekeitosta tulee liian paksua voit tarvittaessa lisätä vettä.
  5. Vinkki: Voit käyttää hernekeittoon jauhelihaa, joulukinkkua, kinkkusuikaleita, porsaan suikaleita tai pekonia. Perinteisesti hernekeitto valmistetaan savustetusta porsaanlihasta.

  6. Hernekeitto ja laskiaispulla kuuluvat tietenkin talveen. Lue lisää blogistamme!
Suikaleet ja kuutiot

“Meillä suikaleet ja kuutiot tehdään aina pakastamattomasta suomalaisesta lihasta eikä niihin lisätä vettä tai käytetä ruiskusuolausta. Ja kyllähän ne ruskistuu kauniisti ja pysyy irtonaisina pannulla.”

Kai, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit

Muita reseptejä