Hernekeitto

Hernekeitto

Hernekeitto on helppo ja halpa arkiruoka, joka vain paranee jääkapissa. Snellmanin Naudan paistisuikaleet sopivat hernekeittoon mainiosti, vaikka perinteisesti hernekeitto valmistetaankin savustetusta porsaanlihasta.

Tuliko tehtyä isompi annos? Ei hätää, hernekeiton voi myös pakastaa. Jälkiruoaksi sopivat hyvin letut tai pannukakku! Hernekeiton mausteita voi vaihdella maun mukaan, esimerkiksi myös timjami, kerma ja sipuli sopivat hyvin reseptiin!

Tässä Herra Snellmanin hernekeitto resepti, ole hyvä!

10 150 min

Ainekset

  • 1 tl meiramia
  • 3 rkl sinappia
  • suolaa
  • 500 g keltaisia tai vihreitä herneitä
  • 2 l vettä
  • 800 g naudan paistisuikale
  • 1 iso sipuli

Hernekeitto — Ohje

  1. Huuhtele herneet ja liota yön yli.
  2. Ruskista liha ja kuullota sipuli.
  3. Laita ainekset kattilaan ja anna kiehua miedolla lämmöllä vähintään pari tuntia, hämmennä välillä.
  4. Jos hernekeitosta tulee liian paksua voit tarvittaessa lisätä vettä.

Vinkki!

Voit käyttää hernekeittoon jauhelihaa, joulukinkkua, kinkkusuikaleita, porsaan suikaleita tai pekonia. Perinteisesti hernekeitto valmistetaan savustetusta porsaanlihasta. Meiltä löytyy myös ihan tavallinen lihakeitto-resepti.

Suikaleet ja kuutiot

“Meillä suikaleet ja kuutiot tehdään aina pakastamattomasta suomalaisesta lihasta eikä niihin lisätä vettä tai käytetä ruiskusuolausta. Ja kyllähän ne ruskistuu kauniisti ja pysyy irtonaisina pannulla.”

Kai, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit