Bacon bowl
4
30min tillagningstid + 50min total tid
Lätt
Ingredienser
Bacon bowl
- 1 pkt Snellman Riktig bacon 150 g
- 2 dl ris-kornblanding
- 4 dl vatten
- 0.75 tsk salt
- 1 finhackade röd chili
- 1 kruka gräslök
- 1 rödlök
- 1 tsk honung
- 1 msk saft från en citron
- 300 g sommarkål
- 2 morötter
- 1 pkt bönmix eller kikärter
- 0.5 kruka salvia
- 4 kokt ägg
Sås
- 2 msk senap
- 2 msk chilikastiketta
- 1 tsk socker
- 0.25 tsk salt
- 0.5 tsk grovmalen vitpeppar
- 0.75 dl olivolja
- 0.5 saft från en citron
Instruktioner
Koka ris-kornblandningen i lite vatten på medelvärme.
Smaksätt med hackad chili och gräslök. Låt svalna.
Skala och skiva rödlöken. Sätt skivorna i en skål och blanda i honung och citronsaft. Låt stå och dra i fem minuter.
Strimla kålen och riv eller strimla de skalade morötterna. Stek baconet kripsigt och låt rinna av på hushållspapper. Häll bort vattnet och skölj bönmixen eller kikärterna. Plocka salviabladen. Blanda ihop ingredienserna till såsen.
Fördela kål- och morotsstrimlorna i serveringsskålar. Lägg i resten av ingredienserna vackert i grupper. Servera såsen skilt.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 380 g | |
---|---|---|
Energi | 746 kJ / 179 kcal | 2835 kJ / 679 kcal |
Fett | 10.2 g | 38.9 g |
- varav mättat fett | 2.2 g | 8.5 g |
Kolhydrat | 14.9 g | 56.6 g |
- varav sockerarter | 3.8 g | 14.3 g |
Protein | 6 g | 22 g |
Fiber | 2.8 g | 10.6 g |
Salt | 0.8 g | 3.1 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.