Bacon Bowl

Bacon-Bowl

Bowls – maträtter som äts ur skål – är för tillfället mycket trendiga. En bowl innehåller oftast mycket protein och fiber. Vår bowl får en smakkick av krispigt bacon. Du visste väl att Herr Snellmans bacon är äkta finländskt bacon? Det tillverkas nämligen av finländskt kött i Jakobstad.

4

Ingredienser

  • 150 g Herr Snellmans Riktig bacon
  • 2 dl ris-kornblandning
  • 4 dl vatten
  • ¾ tsk salt
  • 1 röd chili
  • 1 kruka gräslök
  • 1 liten rödlök
  • 1 tsk honung
  • 1 msk saft från en citron
  • 300 g (färsk) vitkål
  • 2 morötter
  • 285/170g 1 pkt bönmix eller kikärter
  • ½ kruka salvia
  • 2 - 4 kokta ägg
Sås
  • 2 msk senap
  • 1 - 2 msk (stark) chilisås
  • 1 tsk socker
  • ¼ tsk salt
  • ½ tsk grovmalen vitpeppar
  • ¾ dl olivolja
  • saften från en halv citron

Bacon Bowl — Gör så här

  1. Koka ris-kornblandningen i lite vatten på medelvärme.
  2. Smaksätt med hackad chili och gräslök. Låt svalna.
  3. Skala och skiva rödlöken. Sätt skivorna i en skål och blanda i honung och citronsaft. Låt stå och dra i fem minuter.
  4. Strimla kålen och riv eller strimla de skalade morötterna. Stek baconet kripsigt och låt rinna av på hushållspapper. Häll bort vattnet och skölj bönmixen eller kikärterna. Plocka salviabladen. Blanda ihop ingredienserna till såsen.
  5. Fördela kål- och morotsstrimlorna i serveringsskålar. Lägg i resten av ingredienserna vackert i grupper. Servera såsen skilt.
bacon

Vi har många gånger fått frågan varför vi inte tillverkar en sådan omtyckt produkt som vanligt bacon här i Jakobstad.
I vårt utbud finns sedan tidigare Extramör bacon, men inte traditionellt råbacon.

Vi har länge drömt om finländskt råbacon. Nya produkter kräver förutom produktutveckling ofta stora investeringar, att utveckla en ny produkt är alltså ingen liten grej. En bit inpå året 2017 började ändå bitarna falla på plats och vi kunde gå vidare med vår idé.

Nu kan vi stolta också erbjuda Riktig bacon – ett enastående mört och smakrikt råbacon.

Rate

Dela

Kommentarer