Pekoni-Bowl

Pekoni-Bowl

Bowl- eli kulhoruoka on tämän hetken trendiruokaa. Pekoni bowl-annos on yhdistelmä proteiini- ja kuitupitoista syötävää. Tähän kulhoon makua ja näköä antaa rapea Kunnon pekoni.

4

Ainekset

  • 150 g Kunnon pekonia
  • 2 dl riisi-ohraa
  • 4 dl vettä
  • ¾ tl suolaa
  • 1 punainen chili silputtuna
  • 1 ruukku ruohosipulia
  • 1 pieni punasipuli
  • 1 tl hunajaa
  • 1 rkl sitruunasta puristettua mehua
  • 300g varhaiskaalia
  • 285/170 g papumixiä tai kikherneitä
  • ½ ruukkua salviaa
  • 2 – 4 keitettyä kananmunaa
Kastike
  • 2 rkl sinappia
  • 1 - 2 rkl (vahvaa)chilikastiketta
  • 1 tl sokeria
  • ¼ tl suolaa
  • ½ tl karkeaksi rouhittua valkopippuria
  • ¾ dl oliiviöljyä
  • ½ sitruunan mehu

Tee näin

  1. Keitä riisi-ohra vähässä vedessä, miedolla lämmöllä poreillen kypsäksi. Mausta silputulla chilillä ja ruohosipulilla. Jäähdytä.
  2. Viipaloi kuorittu punasipuli. Laita viipaleet kulhoon ja sekoita hunaja ja sitruunamehu joukkoon. Anna maustua 5 minuuttia.
  3. Suikaloi varhaiskaali ja raasta tai suikaloi kuoritut porkkanat.
  4. Paista pekoni rapeaksi ja nosta viipaleet valumaan talouspaperin päälle.
  5. Tarjoa kastike erikseen.
pekoni

“Pekoni on yksi tykätyimmistä lihatuotteista ja niinpä me haluttiin tehdä omamme mahdollisimman hyvin. Meidän pekoni on aidosti suomalaista. Suomalaisen lihan lisäksi se nimittäin myös valmistetaan Suomessa.”

Tore, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit

Muita reseptejä