Hoppa till innehållet
Baconlindad sparris i ugn

Baconlindad sparris i ugn

Riktig bacon 150 g

30min (varav 20min aktiv)

3

Lätt

Lockande och läckert, baconinlindade sparrisar bjuder på en fullträff på tallriken med Finlands bästa bacon. Njut av krispigt bacon, fyllig ost och färsk sparris i detta enkla delikatessrecept.

Ingredienser

  • 1 pkt Snellman Riktig bacon 150 g
  • 500 g sparris
  • 1 dl panko ströbröd
  • 1 dl riven ost
  • 2 msk strimlad färsk persilja
  • 0.3 tsk grovmald svartpeppar

Instruktioner

Börja med att skära bort den sega, träiga roten på sparrisen. Halvera ditt bacon på längden och rulla runt sparrisen. Stek knapriga i stekpanna.

Rör ihop de återstående råvarorna och strö över ditt baconsparris.

Flytta i ugn och grädda i 200 grader i ca. 10 minuter till osten smält och fått en krispig yta. Ifall stekpannan du använde inledningsvis inte är ugnsfast går det bra att byta över till ett annat kärl också.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 200 g
Energi 742 kJ / 178 kcal 1484 kJ / 356 kcal
Fett 10.6 g 21.3 g
- varav mättat fett 4.1 g 8.2 g
Kolhydrat 8.4 g 16.8 g
- varav sockerarter 2.2 g 4.5 g
Protein 10 g 20 g
Fiber 3 g 6 g
Salt 0.8 g 1.6 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

fixa receptet steg-för-steg

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan