Baconlindad sparris i ugn
30min (varav 20min aktiv)
3
Lätt
Ingredienser
- 1 pkt Snellman Riktig bacon 150 g
- 500 g sparris
- 1 dl panko ströbröd
- 1 dl riven ost
- 2 msk strimlad färsk persilja
- 0.3 tsk grovmald svartpeppar
Instruktioner
Börja med att skära bort den sega, träiga roten på sparrisen. Halvera ditt bacon på längden och rulla runt sparrisen. Stek knapriga i stekpanna.
Rör ihop de återstående råvarorna och strö över ditt baconsparris.
Flytta i ugn och grädda i 200 grader i ca. 10 minuter till osten smält och fått en krispig yta. Ifall stekpannan du använde inledningsvis inte är ugnsfast går det bra att byta över till ett annat kärl också.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 200 g | |
---|---|---|
Energi | 742 kJ / 178 kcal | 1484 kJ / 356 kcal |
Fett | 10.6 g | 21.3 g |
- varav mättat fett | 4.1 g | 8.2 g |
Kolhydrat | 8.4 g | 16.8 g |
- varav sockerarter | 2.2 g | 4.5 g |
Protein | 10 g | 20 g |
Fiber | 3 g | 6 g |
Salt | 0.8 g | 1.6 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.