Baconsylt
1h
6
Lätt
Ingredienser
Baconsylt
- 2 pkt Snellman Riktig bacon 150 g
- 2 schalottenlök
- 6 finhackade vitlöksklyftor
- 0.5 dl torkade tranbär
- 0.75 dl farinsocker
- 0.5 dl ljus sirap
- 1.5 dl starkt kaffe
- 0.5 dl chilikastiketta
- 1 tsk grovmald svartpeppar
- 1 kvist rosmarin
Instruktioner
Bryn bacon krispigt i flera omgångar, låt rinna av på hushållspapper.
Fräs hackad lök och vitlök i baconfettet, men bryn inte.
Hacka baconskivorna grovt och lägg dem i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna till sylten. Koka upp och låt sjuda på låg värme. Rör om mellan varven och låt sjuda tills sylten är karamelliserad och har tjocknat, 30-40 min. Tillsätt mera kaffe eller vatten vid behov.
Ta bort rosmarinkvisten. Mixa sylten lite med en stavmixer och lägg sedan upp den på burk.
Servera ljummet eller rumstempererat till fröknäckebröd och ost, eller med kex eller bröd.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 50 g | |
---|---|---|
Energi | 2519 kJ / 602 kcal | 1260 kJ / 301 kcal |
Fett | 30.3 g | 15.1 g |
- varav mättat fett | 10 g | 5 g |
Kolhydrat | 63.7 g | 31.8 g |
- varav sockerarter | 59.7 g | 29.8 g |
Protein | 18 g | 9 g |
Fiber | 1.9 g | 0.9 g |
Salt | 3.3 g | 1.6 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.