Barnkalasets knackkorvsbläckfiskar
10min
10
Det finns inga gränser för kreativiteten när det kommer till att ordna barnkalas. Snellmans riktiga knackkorvar blir riktigt söta bläckfiskar, som du kan bädda in på en salladsbädd tillsammans med grönsakspinnar och dippskålar.
Läs mer om hur du bäst beaktar matallergier på barnkalaset här.
Ingredienser
knackkorvsbläckfiskar och grönsakspinnar
- 1 större paket Snellmans riktiga skalfria knackkorvar (560 g)
- 3 morötter
- 1 gurka
dessutom
- ketchup
- dippsåser
- en kruka med isbergssallad
Instruktioner
Skölj salladsbladen och placera på ett lågt fat eller ett skärbräde. Skölj gurkan och skala morötterna. Skär långa stickor av gurkan och morötterna och placera i skålar eller dricksglas.
Skär två snitt i knackkorvarna på längden. Koka i rejält med vatten i ca. 3 minuter tills korven blivit varm och bläckfiskens tentakler vänt sig utåt.
Portionera ut ketchup och dipp i skålar och placera skålarna och grönsakspinnarna på brickan.
Lyft ut bläckfiskarna försiktigt från kastrullen och placera här och där på salladsbädden. Servera direkt.