Beef ramen a la Snellman

Snellmanin Beef Ramen

En ramen, alltså en matig japansk nudelsoppa, blir till på Herr Snellmans vis genom att stycka våra unikt tunna innerstek av nöt.

2

Ingredienser

Marinerat kött:
  • 200 g Snellman Skivad innerstek av nöt (400 g i asken)
  • 1 msk grön currypasta
  • 1 msk rypsolja
Buljong:
  • 3 schalottenlökar, fint skurna
  • 1 bit (2 cm) färsk ingefära, strimlad
  • 3 vitlöksklyftor, fint hackade
  • 3 msk grön currypasta
  • 2.5 l köttbuljong
  • 250 g ramen nudlar
  • fisksås, efter smak
Garnering:
  • färsk koriander

Beef ramen a la Snellman — Gör så här

  1. Blanda 1 msk currypasta och 1 msk olja på ett fat. Täck biffarna med kryddblandningen och låt dem marinera i 20 minuter.
  2. Stek biffarna i en het stekpanna på båda sidor i en minut. Vira genast in biffarna i aluminiumfolie för att hålla värmen medan du gör buljongen.
  3. Värm en tesked rypsolja i en stor kastrull. Tillsätt schalottenlök och ingefära och fräs dem på låg värme i en minut. Tillsätt vitlök och fräs alltsammans ytterligare i en minut.
  4. Tillsätt 3 msk currypasta, rör om, och häll sedan på buljongen. Låt koka upp.
  5. Tillsätt ramen nudlar och koka tills nudlarna är mjuka.
  6. Smaka av buljongen med fisksåsen.
  7. Sleva upp nudlarna i 4 olika serveringsskålar, skär köttet i strimlor och fördela jämnt i skålarna. Häll på buljongen och dekorera med koriander och lime.
Biffar-Snellman

“En bra biff är mör och saftig. Till våra biffar används alltid finländsk gris och nöt från våra egna familjegårdar. Köttet skärs för hand och inget vatten tillsätts. Här finns biffar för alla smaker.”

Ove, produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer