Bibimpap med lantgris och stekt aubergine
6
45min tillagningstid + 45min total tid
Medel
Ingredienser
- 6 dl ris
- 300 g morötter
- 1 gurka
- 1 groddsallad eller groddar
- 0.5 knippa salladslök
- 1 auberginer
- 1 pkt Snellman Vitlök-tomat filébiff av lantgris 5 st 690g
- 6 ägg
Gochujang-sås
- 3 msk GoChuJang-chilipasta
- 2 msk sesamolja
- 3 msk vatten
- 1 msk socker
- 2 vitlökslyftor, krossade
Instruktioner
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Gör gochujang-såsen. Mät upp ingredienserna i en skål och krossa vitlöken, rör ihop.
Skär auberginen i skivor och bred ut såsen på ytan av skivorna. Stek auberginerna i stekpanna tills de får fin färg på båda sidor.
Skär gurkan i tunna skivor. Skala moroten och skär i strimlor. Hacka även vårlöken.
Stek filébiffar i en klick olja, i en het panna, ca 2-3 minuter per sida tills de är genomstekta. Skiva de stekta biffarna.
Stapla i en skål: Ris i botten. Skvätta gochujang-sås över riset. Lägg skivat kött, stekt aubergine och grönsaker ovanpå. Toppa skålen med ett stekt ägg.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 550 g | |
---|---|---|
Energi | 487 kJ / 116 kcal | 2680 kJ / 637 kcal |
Fett | 3.7 g | 20.3 g |
- varav mättat fett | 0.8 g | 4.2 g |
Kolhydrat | 13.6 g | 75 g |
- varav sockerarter | 2 g | 11 g |
Protein | 6 g | 33 g |
Fiber | 1.3 g | 7.3 g |
Salt | 0.4 g | 2.3 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.