Hoppa till innehållet
Bibimpap med lantgris och stekt aubergine

Bibimpap med lantgris och stekt aubergine

6

45min tillagningstid + 45min total tid

Medel

Gör livet enklare med meal prep! Bibimbap är en koreansk risbaserad skålrätt som passar lika bra i den hektiska vardagen som för helgens kulinariska smakresa. Gedigna förberedelser av dina råvaror sparar både tid och nerver under måltiden. Fyllningen för den här skålen full av matglädje är rostad aubergine, krispiga grönsaker och läckra filébiffar av lantgris med smaker av vitlök och tomat.

Ingredienser

  • 6 dl ris
  • 300 g morötter
  • 1 gurka
  • 1 groddsallad eller groddar
  • 0.5 knippa salladslök
  • 1 auberginer
  • 1 pkt Snellman Vitlök-tomat filébiff av lantgris 5 st 690g
  • 6 ägg
Gochujang-sås
  • 3 msk GoChuJang-chilipasta
  • 2 msk sesamolja
  • 3 msk vatten
  • 1 msk socker
  • 2 vitlökslyftor, krossade

Instruktioner

Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Gör gochujang-såsen. Mät upp ingredienserna i en skål och krossa vitlöken, rör ihop.
Skär auberginen i skivor och bred ut såsen på ytan av skivorna. Stek auberginerna i stekpanna tills de får fin färg på båda sidor.
Skär gurkan i tunna skivor. Skala moroten och skär i strimlor. Hacka även vårlöken.
Stek filébiffar i en klick olja, i en het panna, ca 2-3 minuter per sida tills de är genomstekta. Skiva de stekta biffarna.
Stapla i en skål: Ris i botten. Skvätta gochujang-sås över riset. Lägg skivat kött, stekt aubergine och grönsaker ovanpå. Toppa skålen med ett stekt ägg.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 550 g
Energi 487 kJ / 116 kcal 2680 kJ / 637 kcal
Fett 3.7 g 20.3 g
- varav mättat fett 0.8 g 4.2 g
Kolhydrat 13.6 g 75 g
- varav sockerarter 2 g 11 g
Protein 6 g 33 g
Fiber 1.3 g 7.3 g
Salt 0.4 g 2.3 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan