Biff av nötinnerfilé, svampsås och rostade rotsaker

Betygsatt 5 av 5 baserat på 1 kundrecension
Naudan sisäfileepihvi, uunikasvikset ja sienikastike

En oslagbar kombination. Herr Snellmans recept, varsågod!

4 60 min

Ingredienser

  • 4 Biff av nötinnerfilé
Svampsås
  • 5 dl grädde
  • ett par nävar trattkantareller (eller färska champinjoner)
  • 1 hackad lök
  • 2 msk kalvfond
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa peppar
Nöt Innerfilé bit (poisto)

Gör så här

  1. Biff av nötinnerfilé
  2. Tag ut köttet i tid för att värmas. Stek biffen en stund på båda sidorna i en het panna, krydda med salt och peppar. Vira in biffen en stund i folie och servera.
  3. Rostade rotsaker
  4. Skala och skär t.ex. kålrot, rödbeta, batat, potatis, morot, lök och vitlök i lagom stora bitar. Sätt i en skål och häll olivolja och de kryddor du önskar över. Blanda rotsakerna tills de alla har blivit täckta med olja och kryddor. Stek i 220 grader i ca 20 minuter.
  5. Herr Snellmans recept, varsågod!
Filéer och stekar

“Filéer och stekar är det bästa man får av finländskt kött. Det gmo-fria köttet kommer direkt från våra familjegårdar hit till Jakobstad. Här skärs köttet för hand av våra professionella styckare. I denna produktkategori finns något för alla smaker.”

Robert, produktuvecklare

Rate

Dela

Kommentarer

Fler recept