Biff av nötinnerfilé, svampsås och rostade rotsaker

Naudan sisäfileepihvi, uunikasvikset ja sienikastike

En oslagbar kombination. Herr Snellmans recept, varsågod!

4 60 min

Ingredienser

  • 4 Biff av nötinnerfilé
Svampsås
  • 5 dl grädde
  • ett par nävar trattkantareller (eller färska champinjoner)
  • 1 hackad lök
  • 2 msk kalvfond
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa peppar

Biff av nötinnerfilé, svampsås och rostade rotsaker — Gör så här

  1. Biff av nötinnerfilé
  2. Tag ut köttet i tid för att värmas. Stek biffen en stund på båda sidorna i en het panna, krydda med salt och peppar. Vira in biffen en stund i folie och servera.
  3. Rostade rotsaker
  4. Skala och skär t.ex. kålrot, rödbeta, batat, potatis, morot, lök och vitlök i lagom stora bitar. Sätt i en skål och häll olivolja och de kryddor du önskar över. Blanda rotsakerna tills de alla har blivit täckta med olja och kryddor. Stek i 220 grader i ca 20 minuter.
  5. Herr Snellmans recept, varsågod!
Biffar-Snellman

“En bra biff är mör och saftig. Till våra biffar används alltid finländsk gris och nöt från våra egna familjegårdar. Köttet skärs för hand och inget vatten tillsätts. Här finns biffar för alla smaker.”

Ove, produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer