Bratwurst med gurka- och chilisylt

Bratwurstia kurkku-chilihillon kera 1

Den är god. Den är faktiskt riktigt god. Men beakta gärna att sylten du tillreder är som bäst efter några dagars lagring. Så börja med sylten och vänta några dagar innan du fortsätter med resten av receptet. Tålamodet kommer att belöna dig!

2

Ingredienser

  • 1 pkt 1 pkt (à 230g) Snellman All Natural Bratwurst
  • 200 g skalad smålök
  • 1 msk olja
  • 1 tsk sirap
  • 0.25 kruka timjan
Gurka- och chilisylt
  • 1 röd chili
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk korianderfrön
  • 0.75 dl ättiksprit
  • 0.75 dl syltsocker
  • 1 gurka
  • 1 kruka dill
Till servering
  • lantbröd

Bratwurst med gurka- och chilisylt — Gör så här

  1. Börja med gurka- och chilisylten. Finhacka chilin och lägg i en kastrull tillsammans med kryddor, ättika och syltsocker. Koka upp och låt koka i 2 minuter.
  2. Riv gurkan grovt och blanda med i ättika- och kryddblandningen. Låt koka. Kyl ner, lägg till timjan och förvara i en burk i kylskåpet. Sylten är som bäst efter några dagars konservering.
  3. Skär bratwursten i bitar. Hetta upp olja i en stekpanna. Lägg till lök, korv och sirap. Stek på medelhög värme tills bratwursten och löken fått en fin färg. Lägg till timjan.
  4. Servera tillsammans med gurka- och chilisylten och lantbröd.

Rate

Dela

Kommentarer