Bratwurst med gurka- och chilisylt

Bratwurstia kurkku-chilihillon kera 1
2

Ingredienser

  • 1 pkt 1 pkt (à 230g) Snellman All Natural Bratwurst
  • 200 g skalad smålök
  • 1 msk olja
  • 1 tsk sirap
  • 0.25 kruka timjan
Gurka- och chilisylt
  • 1 röd chili
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk korianderfrön
  • 0.75 dl ättiksprit
  • 0.75 dl syltsocker
  • 1 gurka
  • 1 kruka dill
Tarjoiluun
  • Till servering
  • lantbröd

Bratwurst med gurka- och chilisylt — Gör så här

  1. Börja med gurka- och chilisylten. Finhacka chilin och lägg i en kastrull tillsammans med kryddor, ättika och syltsocker. Koka upp och låt koka i 2 minuter.
  2. Riv gurkan grovt och blanda med i ättika- och kryddblandningen. Låt koka. Kyl ner, lägg till timjan och förvara i en burk i kylskåpet. Sylten är som bäst efter några dagars konservering.
  3. Skär bratwursten i bitar. Hetta upp olja i en stekpanna. Lägg till lök, korv och sirap. Stek på medelhög värme tills bratwursten och löken fått en fin färg. Lägg till timjan.
  4. Servera tillsammans med gurka- och chilisylten och lantbröd.

Rate

Dela

Kommentarer

Fler recept