Hoppa till innehållet
bratwurst med gurk- och chilisylt

bratwurst med gurk- och chilisylt

All Natural Bratwurst grillkorv 230 g

20min

4

Lätt

Den är god. Den är faktiskt riktigt god. Men beakta gärna att sylten du tillreder är som bäst efter några dagars lagring. Så börja med sylten och vänta några dagar innan du fortsätter med resten av receptet. Tålamodet kommer att belöna dig!

Ingredienser

bratwurst med gurk- och chilisylt
Gurka- och chilisylt
  • 1 röd chili
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk frön av koriander
  • 0.8 dl spritättika
  • 0.8 dl syltsocker
  • 1 gurka
  • 1 kruka dill

Instruktioner

Börja med gurk- och chilisylten. Finhacka chilin och lägg i en kastrull tillsammans med kryddor, ättika och syltsocker. Koka upp och låt koka i 2 minuter.

Riv gurkan grovt och blanda med i ättika- och kryddblandningen. Låt koka. Kyl ner, lägg till timjan och förvara i en burk i kylskåpet. Sylten är som bäst efter några dagars konservering.

Skär bratwursten i bitar. Hetta upp olja i en stekpanna. Lägg till lök, korv och sirap. Stek på medelhög värme tills bratwursten och löken fått en fin färg. Lägg till timjan.

Servera tillsammans med gurk- och chilisylten och lantbröd.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 200 g
Energi 655 kJ / 157 kcal 1310 kJ / 314 kcal
Fett 9.1 g 18.3 g
- varav mättat fett 2.9 g 5.7 g
Kolhydrat 12.8 g 25.5 g
- varav sockerarter 12.7 g 25.4 g
Protein 5 g 10 g
Fiber 1.1 g 2.2 g
Salt 1.4 g 2.8 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan