bratwurst med gurk- och chilisylt
20min
4
Lätt
Ingredienser
bratwurst med gurk- och chilisylt
- 1 pkt Snellman All Natural Bratwurst grillkorv 230 g
- 200 g skalad smålök
- 1 msk olja
- 1 tsk sirap
- 0.3 kruka timjam
Gurka- och chilisylt
- 1 röd chili
- 1 tsk salt
- 1 tsk frön av koriander
- 0.8 dl spritättika
- 0.8 dl syltsocker
- 1 gurka
- 1 kruka dill
Instruktioner
Börja med gurk- och chilisylten. Finhacka chilin och lägg i en kastrull tillsammans med kryddor, ättika och syltsocker. Koka upp och låt koka i 2 minuter.
Riv gurkan grovt och blanda med i ättika- och kryddblandningen. Låt koka. Kyl ner, lägg till timjan och förvara i en burk i kylskåpet. Sylten är som bäst efter några dagars konservering.
Skär bratwursten i bitar. Hetta upp olja i en stekpanna. Lägg till lök, korv och sirap. Stek på medelhög värme tills bratwursten och löken fått en fin färg. Lägg till timjan.
Servera tillsammans med gurk- och chilisylten och lantbröd.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 200 g | |
---|---|---|
Energi | 655 kJ / 157 kcal | 1310 kJ / 314 kcal |
Fett | 9.1 g | 18.3 g |
- varav mättat fett | 2.9 g | 5.7 g |
Kolhydrat | 12.8 g | 25.5 g |
- varav sockerarter | 12.7 g | 25.4 g |
Protein | 5 g | 10 g |
Fiber | 1.1 g | 2.2 g |
Salt | 1.4 g | 2.8 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.