Bruchetta med pepparskinka och tomat
4
20min total tid
Lätt
Bruchetta på finländskt vis som toppas med Tunntunn Skinka med pepparsmak och tomat.
Ingredienser
Bruchetta med pepparskinka och tomat
- 40 g Snellman Tunn tunn skinka med pepparsmak 150 g
- 4 skivor batong
- 1 tomat
- 6 löv av basilika
- 1 msk pesto
- 1 några nypor salt
- 1 svartpeppar
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 °C
Blanda olivolja med krossad vitlök, pensla batongskivorna med vitlöksoljan, och rosta i ugn på 225 °C tills skivorna är gyllenbruna, ca 10 minuter
Skär tomaten i tärningar, hacka basilikan i små bitar, blanda samman och smaksätt med salt och peppar
Sätt 2 skivor pepparskinka och en lite tomatsallad på varje batongbit, toppa med pesto.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 70 g | |
---|---|---|
Energi | 666 kJ / 158 kcal | 466 kJ / 111 kcal |
Fett | 3.8 g | 2.7 g |
- varav mättat fett | 0.4 g | 0.3 g |
Kolhydrat | 22.9 g | 16 g |
- varav sockerarter | 2.2 g | 1.6 g |
Protein | 7 g | 5 g |
Fiber | 1.9 g | 1.3 g |
Salt | 1.1 g | 0.8 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.