Rökig bruschetta

Rökig bruschetta

Bruschetta passar utmärkt som förrätt eller varför inte också som kvällssnacks. Dessa utsökta bröd innehåller bönor, tomat och svamp som sedan täcks med ett lager ost, och överst kommer såklart Herr Snellmans Superior rökt skinka. Köttet läggs på efter att brödet värmts så att uppskärningarna behåller sin saftighet och mörhet.

Herr Snellmans bruschettarecept, varsågoda!

4

Ingredienser

  • 1 förstekt ciabattabröd
  • 40 g mjukt smör
  • 1 dl basilikablad, riven
  • salt, svartpeppar
  • 1 dl ångade bönor
  • 100 g shiitakesvamp eller champinjon
  • 2 stora tomater
  • 6 ostskivor (t.ex. grädd- eller rökost)
  • 8 skivor Superior rökt skinka
  • vattenkrasse

Rökig bruschetta — Gör så här

  1. Skär brödet i två delar. Blanda smör, basilika, salt och peppar och bred över smör på halvorna. Lägg på resten av fyllningen, förutom köttet. Värm upp bröden tills de fått en knaprig yta i ugnen på 225 °C i ca 15 minuter. Lägg över grisfiléskivorna på de uppvärmda bröden och strö över vattenkrasse, servera.
Palagg-Superior

”Skinkan Superior tog oss hela 4 år att utveckla, men slutresultatet är vi verkligen stolta över. Till Superior används inget krossat kött, skinkan skärs från hela stekar. En exceptionellt lång mognadstid gör Superior skinkan enastående saftig och mör. Vår Superior torde vara den enda helköttsprodukten på marknaden utan tillsatt fosfat eller så kallade fosfatsubstitut, alltså andra hjälp- eller tillsatsämnen.”

Tore, Produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer