Hoppa till innehållet
Calzone med lufttorkad skinka

Calzone med lufttorkad skinka

Finländsk lufttorkad skinka 80 g

8

40min tillagningstid | 40min total tid

Lätt

Snellmans nya, helt inhemska lufttorkade skinka passar perfekt som pizzatopping. Bäst blir det när skinkan läggs på först efter gräddning. Därför fylls degen i detta recept med ost och olivolja, gräddas krispig och saftig och toppas sedan med färska tomater, spenat och lufttorkad skinka. Den färdiga pizzadegen och de enkla ingredienserna gör tillredningen lätt och smidig. Men inga kompromisser när det gäller den goda smaken!

Ingredienser

Instruktioner

Skär mozzarellan i tunna skivor. Skiva också tomterna och skölj spenaten.

Halvera pizzabollarna och forma till pizzabotten (diameter ca. 18 cm). Strimla cirka 2 tsk olja på samtliga plättar. Placera två mozzarellaskivor på den ena halvan av degen och vik ihop till en halvmåne, dvs. en calzone. Toppa med 2 tsk olja och en nypa flingsalt på varje calzone.

Grädda: I pizzaugn handlar det om 1–2 minuter på 450 grader, i airfryer om 10 minuter på 180 grader och i hederlig ugn om 12 minuter på 220 grader.

Låt svalna en stund efter gräddningen, öppna upp dina calzonen och full med tre tomatskivor, en handfull med spenatblad och tre skivor lufttorkad skinka från Herr Snellman.

Stäng din calzone, ät och njut!

Tips

Vieläkin italailaisemman saat calzoneista lisäämällä väliin vielä tuoretta basilikaa ja purkillisen burrata-juustoa tai buffalomozzarelaa.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 140 g
Energi 1168 kJ / 279 kcal 1635 kJ / 391 kcal
Fett 14.6 g 20.4 g
- varav mättat fett 3.6 g 5 g
Kolhydrat 24.9 g 34.9 g
- varav sockerarter 1.4 g 2 g
Protein 10 g 15 g
Fiber 2.2 g 3.1 g
Salt 1.8 g 2.5 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

fixa receptet steg-för-steg

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan