
Calzone med lufttorkad skinka
Finländsk lufttorkad skinka 80 g40min
8
Lätt
Ingredienser
- 4 pizzadeg djupfryst
- 124 g riven mozzarellaost
- 1 dl olivolja
- 1.5 tsk fingersalt
- 0.5 dl vetemjöl
- 2 tomat
- 65 g färsk babyspenat
- 2 pkt Snellman Finländsk lufttorkad skinka 80 g
Instruktioner
-
Skär mozzarellan i tunna skivor. Skiva också tomterna och skölj spenaten.
-
Halvera pizzabollarna och forma till pizzabotten (diameter ca. 18 cm). Strimla cirka 2 tsk olja på samtliga plättar. Placera två mozzarellaskivor på den ena halvan av degen och vik ihop till en halvmåne, dvs. en calzone. Toppa med 2 tsk olja och en nypa flingsalt på varje calzone.
-
Grädda: I pizzaugn handlar det om 1–2 minuter på 450 grader, i airfryer om 10 minuter på 180 grader och i hederlig ugn om 12 minuter på 220 grader.
-
Låt svalna en stund efter gräddningen, öppna upp dina calzonen och full med tre tomatskivor, en handfull med spenatblad och tre skivor lufttorkad skinka från Herr Snellman.
-
Stäng din calzone, ät och njut!
Tips
Vieläkin italailaisemman saat calzoneista lisäämällä väliin vielä tuoretta basilikaa ja purkillisen burrata-juustoa tai buffalomozzarelaa.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 140 g | |
---|---|---|
Energi | 1168 kJ / 279 kcal | 1635 kJ / 391 kcal |
Fett | 14.6 g | 20.4 g |
- varav mättat fett | 3.6 g | 5 g |
Kolhydrat | 24.9 g | 34.9 g |
- varav sockerarter | 1.4 g | 2 g |
Protein | 10 g | 15 g |
Fiber | 2.2 g | 3.1 g |
Salt | 1.8 g | 2.5 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.