Calzone ilmakuivatulla kinkulla
40min
8
Helppo
Ainekset
- 4 kpl valmista pitsataikinapullaa sulatettuna
- 124 g mozzarellaraastetta
- 1 dl oliiviöljyä
- 1.5 tl sormisuolaa
- 0.5 dl vehnäjauhoja
- 2 kpl tomaattia
- 65 g tuoretta babypinaattia
- 2 kpl Snellman Suomalainen ilmakuivattu kinkku 80 g
Ohje
Leikkaa mozzarella ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi myös tomaatit ja huuhtele babypinaatit.
Puolita pitsapullat ja muotoile pitsapohjiksi (halkaisija 18 cm). Pirskottele jokaisen pohjan päälle 2 tl öljyä. Revi kaksi mozzarellaviipaletta jokaisen pitsapohjan toiselle puoliskolle ja taita kiinni puolikuun, eli calzonen, muotoon. Pirskottele päälle vielä 2 tl öljyä ja hyppysellinen sormisuolaa.
Paista calzonet kypsiksi: pitsauunissa (450 astetta & 1–2 min), airfyerissa (180 astetta ja 10 min) tai uunissa (220 astetta ja 12 min).
Anna jäähtyä hetken, avaa ja täytä jokainen calzone kolmella tomaattiviipaleella, pienellä kourallisella babypinaattia ja kolmella viipaleella ilmakuivattua kinkkua.
Taita calzone varovasti takaisin kiinni ja nauti!
Vinkkejä
Vieläkin italailaisemman saat calzoneista lisäämällä väliin vielä tuoretta basilikaa ja purkillisen burrata-juustoa tai buffalomozzarelaa.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 140 g | |
---|---|---|
Energia | 1168 kJ / 279 kcal | 1635 kJ / 391 kcal |
Rasva | 14.6 g | 20.4 g |
- josta tyydyttynyttä | 3.6 g | 5 g |
Hiilihydraatit | 24.9 g | 34.9 g |
- josta sokereita | 1.4 g | 2 g |
Proteiini | 10 g | 15 g |
Ravintokuitu | 2.2 g | 3.1 g |
Suola | 1.8 g | 2.5 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.